Hoppa till huvudinnehåll

skivindustri (musik)

 • Har också du slängt bort dina hembrända cd-skivor?

  30.10.2016 Kultur och nöje

  Ingen älskar längre cd-r-skivan. Förutom Tom Backström.

  Ingen älskar längre cd-r-skivan. Förutom Tom Backström, som ensam driver ”burn on demand”-skivbolaget Erikoisdance. För honom är gårdagens laserteknologi fortfarande levande science fiction.

 • Disco i mitt hjärta ute med ny låt

  14.02.2016 X3M

  I samma veva släpps också debutskivan No Hit Singles

  Synthpopinfluerade Disco i mitt hjärta från Vasa är aktuell med nya singeln 2 Much Emotion. I samma veva släpper han också debutskivan No Hit Singles. Vi ställer fem snabba frågor till mannen som vurmar för disco, Axel Brink.

 • Skivmässan i Vasa en höjdpunkt för entusiaster

  30.01.2016 Österbotten

  Är man ute i god tid kan man fynda rariteter.

  Musikentusiaster kan under helgen glädjas åt den årliga skivmässan i Vasa. Är man ute i god tid kan man fynda gamla rariteter men också ny musik.

 • På jakt efter den försvunna finlandssvenska musiken

  29.11.2015 Kultur och nöje

  Svenska kulturfonden stöder musik som inte finns.

  Det görs mycket musik i Svenskfinland. Om man skulle tro Svenska kulturfondens årliga stöd till musikinspelningar. Men vad händer om man vill få tag på alla dessa inspelningar som har fått sammanlagt hundratusentals Euro i stöd?

 • Vasamusiker prisas för musikexport

  18.09.2015 Österbotten

  Janne Hyöty från Vasa fick pris för sin musikexport.

  Med 25 låtar som toppat listorna i Japan kan man konstatera att Janne Hyöty är omåttligt populär i landet. På torsdagen fick Hyöty priset "Årets exportgärning" av föreningen Musikförläggarna, som erkänsla för hans framgångar.

 • Skivkonvolut - en utdöende konstform?

  11.06.2015 Kultur och nöje

  Musiken blir digital - hur går det med skivfodralen?

  Hur går det med skivfodralen då musiken allt mer distribueras digitalt? Vad är deras funktion och hur ser man skillnaden på ett bra och ett dåligt fodral?

 • Backyard Babies är tillbaka

  29.05.2015 X3M

  Nicke Borg berättar att ett nytt album är på kommande.

  Svenska Backyard Babies har släppt en ny låt efter sju års paus. Vad säger Nicke Borg om bandkollegan Dregens självbiografi och vilken bok har han läst i fyra år?

 • Sam Smith storvinnare på Grammygalan

  09.02.2015 Kultur och nöje

  Den brittiske soulartisten Sam Smith är storvinnare på årets Grammygala. Smith tog hem segern i fyra av de mest prestigefyllda kategorierna.

 • Grammygalan ett kontroversiellt spektakel

  05.02.2015 Kultur och nöje

  På söndag är det dags för 57:e Grammygalan då den nordamerikanska musikvärlden belönar det gångna årets bästa artister. Men är detta verkligen det prestigefyllda pris som arrangörerna själva vill göra gällande? Allt fler kritiska röster höjs nu även från kända musiker.

 • Är vi redo att betala för musiken igen?

  04.11.2014 X3M
 • Folkmusik möter grindcore

  29.09.2014 Musik

  Musik som musik tänkte vi och lät heavyredaktören Kjell " Kjell from Hell" Simosas recenserar folkmusik och Mårten Holm från programmena Kaffekvarnens och Vega Folk tycka till om grindcore. Holm är positivt överraskad och Simosas har en del förbättringsförslag.

 • Musikredaktionen räddar din helg

  18.09.2014 Kultur och nöje

  Svenska Yles musikredaktion ger tips på veckoslutets konserter och musikaliska evenemang.

 • Radiohead vann på att ge bort musik gratis

  20.08.2014 Kultur och nöje

  Strax innan det brittiska bandet Radiohead kom ut med sitt album In Rainbows år 2007 kunde man ladda ner albumet praktiskt taget gratis. En ny studie vid Harvard Kennedy School visar att det var en lönsam affär för Radiohead.

 • Motströmsmusik med David Strömbäck

  18.08.2014 Österbotten

  För David Strömbäck är gamla värdebegrepp som långsamhet, tålamod och hjälpsamhet nyckelord på nya skivan. Simma motströms är Davids fjärde skiva på svenska.

 • "Spejsat att jobba med de här elektroniska killarna"

  20.07.2014 Österbotten

  Den österbottniske producenten och låtskrivaren Jimmy Westerlund är aktuell med en ny singel, "Fly Away". Låten är gjord tillsammans med DJ:n Alex Kunnari och artisten Jacob Luttrell.

 • Allt mera musik strömmas

  11.02.2014 Inrikes

  Finländarna lyssnar allt mer på musik via olika nättjänster. Enligt Ifpis senaste uppgifter ökade strömmandet med 41 procent i fjol. Det här är ändå klart mindre än i våra grannländer.