Hoppa till huvudinnehåll

karaktärsdrag

 • Är du framtidens ledare?

  01.04.2015 Kultur och nöje

  Jakten på framtidens ledare har börjat. Infriar du kraven?

  I boken Introvert - den tysta revolutionen skriver författaren och konsulten Linus Jonkman om framtidens ledare och om den introverta människotypen.

 • BUU-klubben bjuder på nyskapat dockdrama för de yngre tittarna

  01.03.2015 Familj

  Mijön är en station med en hittegodsbyrå, Hittehatt.

  Någonstans där tågen sällan stannar ligger en station med sin hittegodsbyrå, Hittehatt. I stationshuset bor en samling varelser som alla är väldigt olika men ändå vill bo tillsammans.

 • Testa hurdan du blir som äldre!

  10.11.2014 Använd hjärtat – Lupa välittää

  Äldre är helt vanliga människor som har levt lite längre. Gör vårt test och se hurdan du blir på äldre dagar!

 • Karaktärerna i Arvingarna

  25.09.2014 Yle Fem

  Läs mer om karaktärerna i danska succédramat.

  Det danska succédramat Arvingarna berättar om vad vill det säga att vara en familj i tider då klassiska familjemönster radikalt förändras? Det frigjorda och självrealiserande 60- och 70-talen speglas genom barnen in i våra dagar.

 • Torgparkeringen i Jakobstad blir större och djupare

  20.12.2013 Österbotten

  Den underjordiska torgparkeringen i Jakobstad grävs uppenbarligen 1,5 meter djupare än hittills planerat och det ger sammanlagt 300 bilplatser i två våningar. Det betyder att torgets karaktär med höjdskillnaderna kan bibehållas.

 • Kungen Wahlroos fascinerar

  17.09.2013 Samhälle

  Han lever till synes i en egen värld, som en kung. Sagan om Björn Wahlroos handlar om en selfmade man som betraktas som en självständig, opartisk tyckare. Det säger medieforskare om varför Wahlroos fascinerar.

 • Spännande och skrämmande att ge ut en bok

  07.02.2013 Österbotten

  Sara Jungersten andra bok " Lika delar liv och luft" har just kommit ut. Just den här torsdagen är speciellt spännande eftersom det är bokens recensionsdag.

 • Sarah Lund - en udda karaktär i stickad tröja

  08.01.2013 Titta och lyssna

  Den sista säsongen om kommissarie Sarah Lund för henne från ett mordfall och rakt in i ett kidnappningsdrama. Enligt seriens skapare Søren Sveistrup är det faktum att karaktären Sarah Lund bryter med tidigare versioner av tv-kommissarier en av seriens framgångsfaktorer. Hon är en kvinnlig version av Dirty Harry.