Hoppa till huvudinnehåll

Dryckeskultur

  • En bra cocktail är ett hantverk - Borgåbar siktar på att bli landets bästa

    21.04.2018 Östnyland

    Hög kvalitet i avslappnad miljö.

    I dagens cocktailar har parasoll och maraschinokörsbär fått ge vika för färska örter och bär. Moderna drinkar görs hantverksmässigt med färska råvaror. I Borgå strävar en bar efter att bli bäst i landet.

  • Sju teorier om varför ungdomar dricker mindre

    24.04.2017 Inrikes

    I flera år har supandet minskat och de nyktra blivit fler.

    Institutet för hälsa och välfärd THL undersöker varför unga dricker mindre alkohol än tidigare. Utvecklingen har pågått under flera år och gäller både yrkesstuderande, gymnasiestuderande och elever i grundskolan. Också antalet helnyktra ungdomar har ökat.

  • Hur kombinera rätt vin med rätt mat?

    07.11.2002 Mat och dryck

    En enkel guide för ditt val av vin

    Då du ska välja vin till mat är det bra att känna till en del saker om viner och hur man kan kombinera olika smaker och viner. För det första utgör syrligheten vinets ryggrad, tanninerna (garvsyra) är också syror.