Hoppa till huvudinnehåll

dokumentärserier

 • Alkoholism i dokumentärserie fick sverigefinnar att se rött

  27.09.2019 Kultur och nöje

  Serie om sverigefinnar kritiserad och anmäld. Varför?

  Dokumentärserien Hårt arbete – Kova työ om sverigefinländare på SVT har väckt starka reaktioner i höst. Den andra säsongen av den finstämda intervjuserien fokuserar på problem som alkoholism och ensamhet. Det har fått många finskättlingar i Sverige att ilskna till.

 • "Filmer hjälper oss att förstå varandra och livet"

  31.03.2018 Yle Fem

  Följ Jenny Westergård i hennes jobb med dokumentärfilmer.

  Det dokumentära berättandet har blivit en allt mer kollektiv upplevelse. - De senaste tio åren har dokumentärfilmen återvänt till biograferna och det ordnas också en hel del evenemang kring dem idag, säger Jenny Westergård, producent på Yle.

 • Fyra resor för förståelse och en bättre framtid

  31.10.2016 Yle Fem

  Dokumentärserien En rom på resa i Yle Fem.

  I dokumentärserien En rom på resa är varje avsnitt fristående och skildrar olika romska erfarenheter. Fyra berättelser, fyra människor, fyra resor.

 • Hög tid för aktivism

  30.06.2016 Yle Fem

  Nya medier gör aktivism mer givande än någonsin.

  Fler och fler nyhetsproducenter låter aktivister komma till tals i media. Aktivister har gett hopp till små och stora förändringar, men aldrig tidigare har vi kunnat följa människor som aktiverar sig över hela världen. Vi lever i aktivismens tid!

 • Det är väldigt ont om folk som kallar sig rasister

  05.06.2016 Yle Fem

  Komikern Soran Ismail gör dokumentärserie om intolerans.

  Komikern, programledaren och skribenten Soran Ismail kom till Sverige när han var nio månader gammal. Han är svensk men också kurd. Nästan alla är emot rasism, ändå finns den. Varför?