Hoppa till huvudinnehåll

Mannerheims barnskyddsförbund

 • Vakande ögon inför skolstarten i Lovisa

  14.08.2017 Östnyland
  Mannerheims barnskyddsförbunds Lovisaavdelning har övervakat trafiken inför skolstarten i närmare 10 år. På måndagen var det fler frivilliga än någonsin som samlades vid torget.
 • Ensamhet diskuteras i barn- och ungdomstelefonen

  04.08.2017 Vega
  I augusti samlar Tongåvan in pengar för barn- och ungdomstelefonen på Mannerheims barnskyddsförbund. Bara en tiondedel av de ungefär 300 000 samtal som rings kan besvaras.
 • Åbo får hedersnalle - stadens förebyggande arbete för barn och unga prisas

  12.05.2017 Åboland
  Gratis idrottsklubbar i alla lågstadieskolor, fortsatta rätt till subjektiv dagvård och förberedelser inför social- och hälsovårdsreformen. Åbo stads insatser för barn och unga prisas av Mannerheims barnskyddsförbund.
 • Heideken i Åbo får ansenlig summa av Eschnerska stiftelsen

  12.04.2017 Åboland
  Eschnerska stiftelsen i Åbo går in och stödjer reparationen av familjehuset Heideken i Åbo. Stiftelsen bidrar med 185 000 euro.
 • Jul i Sinnet-gåvokort fyller många barnfamiljers julbord

  24.12.2016 Inrikes
  Många barnfamiljer kan i år köpa julmat tack vare insamlingen Jul i Sinnet. Folk öppnade generöst plånböckerna och rekordsumman 2,1 miljoner euro flöt in, meddelar Mannerheims barnskyddsförbund och Finlands Röda kors.
 • Ge julmat i julklapp

  01.12.2016 Vega
  Insamlingen Jul i sinnet lyfter fram barnfattigdom och samlar in pengar till presentkort, som fattiga barnfamiljer kan använda för att köpa mat till julbordet. Insamlingen firar 20-års jubileum och målet är i år att dela ut 30 000 presentkort à 70 euro.
 • Janina Andersson har hittat sitt drömjobb

  18.11.2016 Yle Fem
  Verksamhetsledaren för Mannerheims barnskyddsförbund i Egentliga Finland, Janina Andersson, längtar inte tillbaka till riksdagen. Men sexton år i granitborgen var den bästa tänkbara skolan för det jobb hon gör idag.
 • "Nej till större daghemsgrupper i Borgå"

  19.10.2016 Östnyland
  Mannerheims barnskyddsförbunds lokalavdelning Nya Borgå motsätter sig planerna på att förstora daghemsgrupperna i Borgå.
 • Vem sköter förebyggande vård i framtiden?

  08.04.2016 Åboland
  Janina Andersson, verksamhetsledare för Mannerheims Barnskyddsförbund i Egentliga Finland, oroar sig för den förebyggande vården. Vilket intresse har kommunerna för det då all social- och hälsovård i vårdreformen i övrigt förs över på landskapen.
 • Boende för flyktingbarn i Sibbo läggs ner

  29.03.2016 Östnyland
  Bolaget Medividas grupphem för minderåriga asylsökande i Sibbo läggs ner. Dessutom blir platserna vid andra asylboenden i Östnyland färre till antalet.
 • Barnfamiljerna skulle spara för allas bästa

  26.03.2014 Arkivet
  Under recessionen på 1990-talet måste alla dra sitt strå till stacken för nationens ekonomi. Men i synnerhet barnfamiljernas förmåner sattes under lupp. Och till förmånerna hörde barnbidraget, som delas ut åt alla.
 • Moderskapsförpackningen är en finsk uppfinning

  10.05.2012 Arkivet
  Moderskapsförpackningen började som fattighjälp för de fattigaste mödrarna för att få ner barndödligheten och öka nativiten under 1930-talet. Men nuförtiden får alla blivande mödrar en låda fylld med kvalitativa barnkläder och tillbehör. Mammalådan är unik för Finland och finns inte någon annanstans i världen.