Hoppa till huvudinnehåll

nunnor

 • Kvinnoredaktionen vid Vatikanens tidning lämnar sitt uppdrag: "Männen försöker köra över oss och anställer 'lydiga' kvinnor"

  26.03.2019 Utrikes

  Nu tas det in mer "lydiga" journalister.

  Ett team som står bakom en månadsbilaga till Vatikanens tidning L'Osservatore har avgått, i protest mot det som de kallar ett försök att strypa deras rapportering.

 • "Jag kallar det för en irländsk förintelse" - kvarlevorna efter 800 barn hittades i nunnornas trädgård

  10.11.2018 Kultur och nöje

  Vad hände med de hundratals barnen i Tuam?

  I år röstade en övervägande majoritet av irländarna för en liberalare abortlagstiftning på Irland. Men landet bär på en grym historia. Behandlingen av de så kallade oönskade barnen och deras mammor har jämförts med förintelsen.

 • Isela och Nikolaus

  19.12.2016 Tro

  Isela gör helgon av stenar och Barbiedockor!

  Vad än Isela Valve, synnerligen fingerfärdig bibliotekarie, konstnär och författare, rör vid blir till ett helgon, en nunna eller kanske en präst!

 • Hur jag kom över min rädsla för antikaffärer

  16.12.2016 Kultur och nöje

  Pia-Maria Lehtola i Ritva Blomqvists klosterlika affär.

  För tio år sedan filmade vi en intervju med keramikkonstnären Caroline Slotte för tv-programmet Stilbyrån. Miljön var en antikaffär där ägarinnan skänkte söndriga porslinstallrikar åt konstnären. När jag kom över tröskeln till Ritva Blomqvists antikaffär på Högbergsgatan i Helsingfors försvann min rädsla för fina antikaffärer.

 • Moder Teresa helgonförklarades

  04.09.2016 Utrikes

  Hundratusentalsa följer med ceremonin vid Peterskyrkan.

  Hundratusentals människor samlades vid Peterskyrkan i Vatikanstaten på söndagen för att följa med när påven Franciskus kanoniserade den hyllade nunnan.

 • Gärningsman i Frankrike övervakades av polisen

  27.07.2016 Utrikes

  Han är en 19 år gammal man från Normandie.

  En av de två gärningsmännen som attackerade en kyrka i norra Frankrike i tisdags har identifierats. Adel Kermiche är 19 år gammal från staden i Normandie där attacken ägde rum. Han försökte ta sig till Syrien två gånger i fjol.

 • Sverige fick nytt helgon

  05.06.2016 Utrikes

  Elisabeth Hesselblad gömde judar under kriget.

  Sverige fick sitt andra helgon på söndagen när Elisabeth Hesselblad helgonförklarades. Hon gömde judar i sitt nunnekloster i Rom under andra världskriget.

 • Brutal våldtäkt sätter åter känslorna i svall i Indien

  17.03.2015 Utrikes

  Fallet har gett ny fart åt debatten om kvinnors säkerhet

  Känslorna är i svall i Indien efter en brutal våldtäkt på en äldre nunna i fredags. Ingen har ännu gripits för dådet. Fallet har på nytt fått debatten om kvinnors säkerhet att flamma upp.

 • Kina rasar över möte mellan Obama och Dalai Lama

  21.02.2014 Utrikes

  USA:s president Barack Obama träffade Tibets andlige ledare i exil Dalai Lama i Vita huset på fredagen. Mötet har upprört Kina som krävde att det skulle inhiberas.

 • Ordsnoken - Mat och dryck

  08.09.2006 Arkivet

  Erik Snellman tittar närmare matord.

  Våra potatisar är underjordiska päron och punschen är egentligen en dryck med fem ingredienser från Indien. Erik Snellman tittar närmare på våra dryckesvanor och matord i det här avsnittet av "Ordsnoken".

 • Moder Teresa – en världsmoder

  08.09.2006 Arkivet

  Finska journalister intervjuar moder Teresa i Calcutta.

  På 70-talet åkte några finska journalister till Calcutta för att intervjua moder Teresa. Programmet handlar om hennes verksamhet och en självisk värld som är i stort behov av bistånd.