Hoppa till huvudinnehåll

matlagningsprogram

 • Stjärnkocken Björklund kommer till Karis för att göra kocken pop igen

  28.06.2017 Västnyland

  Michael Björklund samarbetar med Axxell.

  Att vara kock i tv och att vara kock i verkligheten är två skilda saker. Det vet tv-kocken Michael Björklund från Åland som börjar samarbeta med utbildaren Axxell i Karis för att höja intresset för kocklinjen.

 • Vegetariskt och mindfulness

  24.03.2017 Yle Fem

  Vegorätt är Sveriges första helvegetariska matprogram.

  Vegorätt är Sveriges första helvegetariska matprogram. Karoline Jönsson och Elenore Bendel-Zahn guidar oss bland hemodlade grödor, i skogens skafferi och lagar 100 procent vegetariska smakexplosioner.

 • Finlandssvensken som jobbat för Trump

  20.10.2016 Vega

  Tony är kock och ska få ett eget program på amerikansk tv.

  Tony Terho från Veikars i Korsholm bor numera i USA. Han har jobbat som kock för Donald Trump och i januari får han sitt eget kockprogram på amerikansk tv.

 • Julien Huéber: Sveriges mästerkock ledde mig till Finland

  06.07.2016 Vega

  Julien Huéber blev tokkär efter bara några veckor.

  Efter att ha åkt ur finalen i tävlingen Sveriges mästerkock fick Julien Huéber många brev från fansen. Ett blev viktigare än alla andra. Efter några veckors brevväxlande var han tokkär i Ida från Vasa.

 • Från jord till bord - naturen som skafferi

  10.03.2016 Strömsö

  "Filip och Linda skördar och lagar mat i ett enda svep."

  Under våren följer vi krögarparet Filip Langhoff och Linda Stenman-Langhoff på en matresa längs sydkusten. Serien heter Från jord till bord och i huvudrollerna ser vi tolv färska råvaror, flera gånger nominerade för god smak och hög prestanda. Birollerna innehas av odlare, fiskare, jägare samt en hel drös gäster.