Hoppa till huvudinnehåll

Finansministeriet (Finland)

 • Biträdande justitieombudsmannen utreder Senatfastigheters ställning

  09.01.2020 Inrikes

  Senatfastigheter har monopolställning.

  Biträdande justitieombudsman Pasi Pölönen utreder Senatfastigheters rättsliga ställning som de statliga ämbetsverkens hyresvärd med monopolställning.

 • Budgetmanglingen avslutad - Rinnes regering klarade av en snabb behandling

  17.09.2019 Inrikes

  Det mesta var löst, ingen dramatik.

  Regeringens årliga mangling för att enas om den finländska statsbudgeten för år 2020 är klar. De fem regeringspartierna har alltså enats om hur pengarna ska användas - och varifrån de ska tas.

 • Är det dags för nya personbeteckningar i Finland?

  06.10.2017 Inrikes

  Systemet kan leda till att beteckningskombinationerna sinar.

  Finansministeriet har tillsatt en arbetsgrupp som ska utreda om det finns ett behov för att göra om de finländska personbeteckningarna. Anledningarna är flera. En av de mera anmärkningsvärda är att de helt enkelt kan ta slut.

 • Anonymt aktieinnehav aktuellt igen

  28.11.2016 Samhälle

  Förvaltarregistret ska kunna utnyttjas via utlandet.

  Förvaltarregistrering av aktier för finländare är en idé som är död och begraven. Sades det. Men så är inte fallet. Finansministeriet driver ännu frågan. Det är som Fenix fågeln; registret dyker alltid upp i någon form på nytt, säger Markku Hirvonen, vårt lands kanske främsta expert på grå ekonomi.

 • Stubb lämnar regeringen

  15.06.2016 Inrikes

  Alexander Stubb tar inte emot ny ministerpost.

  Alexander Stubb (Saml) tackar nej till den ministerpost som Samlingspartiets nya ordförande Petteri Orpo har erbjudit honom. Stubb nöjer sig med uppdraget som riksdagsledamot, meddelar han på sin blogg. Yle visar Stubbs presskonferens direkt.