Hoppa till huvudinnehåll

BUU-klubben

 • Sagofarbrorn Mårten Holm läser en bok i skogen.

  "Sagoberättandet håller på att gå förlorat - föräldrar ersätter sagor med appar och spel"

  22.06.20171Barn
  Mårten Holm har gjort radiosagor för barn i 30 år. Hans passion för sagor hänger med sedan barndomen, men det traditionella berättandet mellan föräldrar och barn är tyvärr något som håller på försvinna då tekniken står för underhållningen.
 • Buu-klubbsledarna Lisa Gerkman och Staffan Gräsbeck leker i bäcken.

  Buu-klubben: Förälder - umgås med ditt barn i sommar!

  19.06.2017Barn
  Vad har du och dina barn för sommarplaner? Buu-klubben tipsar om enkla och roliga sommaräventyr för tråkiga dagar där både barn och vuxna kan delta!
 • Programledaren Jontti Granbacka står på en parkering iklädd en orange jacka med logon för nya barnprogrammet Superhjälparna.

  Superhjälparna, programmet som uppmuntrar till snällhet

  27.04.2017Barn
  BUU-klubbens nya barnprogram vill uppmuntra till goda gärningar och snälla tankar. Med vuxnas hjälp kan vi låta barnen ta plats och göra världens snällaste barnprogram.
 • Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen.

  Strumphittarna är här igen!

  21.04.2017Barn
  Strumphittarna 2017 har premiär samma dag som kanalen Yle Teema & Fem startar, måndagen den 24 april. Fantastiska artister som barn har skapat och skickat in framför fyra nyskrivna låtar varje vecka. På buu.yle.fi röstar barnen fram sina favoriter.
 • Logon för programmet Strumpittarna 2017

  Strumphittarna Quiz

  21.04.2017Barn
  Här kan du gissa dig fram till vilken sångare som lånat sin röst till årets solister i Strumphittarna 2017.
 • Fåret Bärtil med hashtagadressen bärtilsbokklubb

  Det är mysigt att läsa med barnen - läs med oss i Bärtils bokklubb!

  01.03.2017Familj
  Svenska Yle lanserar kampanjen Bärtils Bokklubb, som under hela år 2017 ska göra alla barnfamiljers vardag mysigare, lättare och roligare!
 • Bärtil och Isa Gris sitter under sagotäcket och läser

  Bärtils bokklubb: BUUs boktips

  01.03.2017Barn
  BUU-klubbsledarna tipsar om böcker att läsa tillsammans och titta i. Här är listan på de bilderböcker som under våren syns i BUU-klubben inom ramen för läskampanjen Bärtils bokklubb.
 • BUU-klubbsledarna Hanna Enlund och Staffan Gräsbeck vinkar till tittaren från buu-klubbsrummet

  20 år med BUU-klubben

  03.02.2017Barn
  Under sina tjugo år har BUU-klubben utvecklats till en central svenskspråkig platform för barn i Finland. BUU-klubben stärker barnens identitet och lotsar dem både in i vardagens mysterier och ut i världen.
 • Emil Mannerström och Johan Stadius gillar att leka historia.

  Historia är spännande

  25.01.2017Barn
  Man borde få lära sig historia tidigare i skolan, och först vill man höra om hur det har varit i Finland förr! Det tycker Emil Mannerström och Johan Stadius.
 • BUU-klubbens app

  Glada lekstunder med BUU-klubbens nya app

  13.12.2016Barn
  En fantasifull och lite knasig, men samtidigt trygg och bekant BUU-värld. Spelaren har sällskap av figurer ur BUU-klubben, som t.ex. BUU-stämpeln, Bärtil och Isa Gris och karaktärerna från Hittehatt. Det finns en massa att upptäcka - det mesta i världen går att dutta på och interagera med. Det finns också en uppsättning minispel för barn som hellre vill spela med mera uttalad målsättning.
 • Leende glasögonprydd man med kontorsmiljö i bakgrunden.

  Petri Home: Yle AR väcker liv i julkalenderns bilder

  30.11.2016Bolaget
  I år har Yle genomfört flera VR- och AR-pilotprojekt, från nyhets- och aktualitetsjournalistik till Yle Visits rundturer och från nyanvändning av arkivmaterial till planering av arbetsmiljön. Ett konkret resultat av experimenten med förstärkt verklighet är applikationen Yle AR, som kan tillföra digitalt innehåll till en vardaglig miljö. Först ut att använda det här är BUU-klubbens julkalender.
 • Staffan Gräsbeck skannar av BUU-klubbens julkalender med Yle Ar appen.

  BUU-klubben kombinerar traditionell julkalender med AR (Augmented Reality)

  30.11.2016Barn
  I år lanserar BUU-klubben Yle AR applikationen och med den blir kalenderluckorna i BUU-klubbens tryckta julkalender levande. YLE AR appen finns att ladda ner gratis från och med den den sista november. Varje dag då ditt barn öppnar dagens lucka i julkalender så kan ni tillsammans med hjälp av den nedladdade appen få en överraskning! Skanna av bilden på insidan av dörren.
 • Deltagare på BUU-dagen

  BUU-showen och de hemgjorda medaljerna allra bäst på BUU-dagen

  26.11.2016Barn
  - Bäst var att göra egna medaljer! Det tyckte många som tagit sig till Stora Smedjan i Böle för att delta i BUU-dagen. 1250 stora och små BUU-klubbare pysslade, lekte och såg BUU-showen. - Vi kom hit för att här var bra stämning i fjol, säger Piamaria Nordström, vars dotter också tycker att medaljen var den bästa delen.
 • Marit af Björkesten och petra Holm på BUUdagen 2016

  Marit af Björkesten: Viktigt att det görs barninnehåll på finlandssvenska

  26.11.2016Barn
  Yles barnprogram har hård konkurrens av utländska barnprogram på nätet. Samtidigt är det väldigt viktigt att barn kan känna igen sin egen miljö i barnprogrammen. - Vår målsättning är att finlandssvenska barn ska kunna känna igen sig och få bekräftelse i barnprogrammen, säger Svenska Yles direktör Marit Af Björkesten på BUU-dagen i Helsingfors.
 • Massor med barn på BUU-dagen i Helsingfors.

  Glöm inte att boka biljett till BUU-showen i Helsingfors

  21.11.2016Barn
  BUU-showerna i Helsingfors har ett begränsat antal platser per föreställningar så kom ihåg att boka en biljett!
 • BUU-klubbens turné i Svenskfinland är i full gång.

  Full rulle när BUU-klubben besökte Vasa

  19.11.2016Barn
  Många glada och ivriga barn ville träffa BUU-klubbens programledare och karaktärerna från årets julkalender när BUU-klubbens turné i Svenskfinland besökte Vasa Övningsskola.
 • karaktärerna i årets julkalenderdrama det jättestora juleljuset: susie, hamstern, farfar rost, gurli, trinity, surpuppan och lillspiken

  Årets BUU-julkalender: Julförberedelser på Strömsö och i Småfolksbyn

  17.11.2016Barn
  En nyproducerad dramaserie och pyssel och lek på Strömsö är beståndsdelarna i årets BUU-julkalender.
 • BUU-klubbens programledare Staffan, Hanna och Jonathan

  BUU-klubben åker på turné i Svenskfinland

  10.11.201616Barn
  I år kommer vi att besöka bland annat Malax, Jakobstad, Karleby och Vasa i Österbotten. I Nyland besöker vi Karis, Ekenäs, Hyvinge, Borgå och Helsingfors.
 • handdocka filmar programledaren Staffan

  Nu får barnen rösta!

  27.10.2016Barn
  Strumphittarna är showen där alla medverkande är strumpdockor som barn har skickat in. För första gången kan också de minsta barnen rösta på sina favoritlåtar och strumpartister. Röstningen sker på buu.yle.fi . Tävlingen pågår i fem veckor med start den 28 oktober.
 • Barn och BUU-klubbsstämpeln.

  BUU-klubben i kväll redan kl. 17.50 pga OS

  08.08.2016Yle Fem
  BUU-klubben sänds tidigare, kl. 17.50 - 18.20 i kväll. Detta på grund av att den enda finländaren i tävlingen, Elmo Jankari har sin starttid kl. 18.24.