Hoppa till huvudinnehåll

hälsokost

 • Våra vildörter blir supermat och erbjuder också businessmöjligheter för ungdomar

  22.06.2019 Huvudstadsregionen

  Vet du hur man tillreder nässelchips?

  Skogen är som ett oändligt skafferi av nyttiga och goda växter, men före man ger sig ut och plocka är det bra att veta vad man kan använda och hur. Kolla in våra tips och recept.

 • Vem ska skydda barn och cancersjuka mot alternativa vårdmetoder? Om politisk vilja hade funnits skulle lagstiftningen ha varit i skick nu

  31.10.2018 Inrikes

  Lagförslaget har stampat på stället i 10 år.

  Försöken att få till stånd en lag som stipulerar om alternativa vårdmetoder har stampat på stället i tio år, skriver Yle Uutiset i sin analys.

 • Hälsokostbranschen: Falska hälsopåståenden sällsynta

  31.10.2016 Inrikes

  Finska Life-kedjan ändrar inte på sin interna utbildning.

  Varken hälsokostens partihandel eller Finlands största hälsokostkedja Life känner igen sig i Eviras beskrivning av hälsobutiker som struntar i regler. Enligt partihandelns förbund ligger det stora problemet i utländska nätföretag. Läs också: Hälsokost marknadsförs på falska grunder - "Många struntar i lagen"

 • Hälsokost marknadsförs på falska grunder - "Många struntar i lagen"

  31.10.2016 Inrikes

  Löften om förbättrad hälsa kan vara olagliga.

  Flera hälsokostprodukter marknadsförs i Finland med olagliga påståenden om förbättrad hälsa. Myndigheterna har svårt att hänga med då en stor del av marknadsföringen sker på nätet.

 • Folk mumsar i sig havre som aldrig förr

  16.09.2016 Inrikes

  Det är goda tider för havrebaserade produkter.

  Havre har blivit favoritspannmålen bland hälsomedvetna människor. Det dricks havremjölk och äts havreyoghurt som aldrig förr. Den nya hitprodukter pulled havre lovar dock mer än vad den kan hålla i fråga om utbud.

 • Superpulver – växter som näringstillskott

  09.10.2015 Yle Fem

  Açai, maqui och carob – vad är det egentligen?

  Så kallade superpulver blir allt vanligare i mathyllor och recept. Så vad ska man egentligen ha dem till?

 • Energikick med superpulver

  09.10.2015 Mat och fritid

  Så mixar du ihop ett nyttigt mellanmål.

  Maquibägare, macabollar eller kanske en spirulinadrink? Här är tipsen för hur du kan använda superpulver i nyttiga mellanmål och energishots.

 • Hon äger inte en endaste plastpryl

  08.09.2015 X3M

  Ila Nordman lever ekologiskt - fullt ut.

  Den som går in i Ila Nordmans kök skulle aldrig få syn på en påse snabbmakaroner. I stället kanske en sprängticka puttrar på spisen. Ila Nordman har bestämt sig för att leva ekologiskt fullt ut.

 • Nyttiga rotsaker - det här får du av våra traditionella grönsaker

  15.02.2015 Strömsö

  Hälsosam och mättande mat i regnbågens alla färger.

  Färgstarka, smakrika och mättande – våra rotsaker bjuder på upplevelser för alla sinnen. Men rotsakerna är inte bara goda och lättodlade. Det är i de här vardagliga knölarna vi hittar de riktigt höga halterna av näringsämnen och antioxidanter.

 • Hälsa på burk

  07.03.2014 Vega

  Idag är det trendigt med natur- och hälsokost, och hyllorna i en av butikerna i Vasa dignar under tusentals produkter. Men då det hela startade i stan 1959 var utbudet inte så vidlyftigt, säger Benita Nygård. Hon har egentligen lämnat över rodret till sin dotter, men hon tycker att branschen är så pass intressant att hon gärna hoppar in då och då.

 • Du är vad du äter

  08.09.2006 Arkivet

  Säger läkare och ekologiska jordbrukare i Solaplexus

  Du är vad du äter. Det påstår läkare och ekologiska jordbrukare i det här avsnittet av "Solarplexus". De flesta aktar sig för tillsatsämnen, men det är ännu viktigare att äta kost som är bra för hälsan, säger experterna i programmet.