Hoppa till huvudinnehåll

Estniska SSR

 • Estland fördömer Ryssland som tänker fira "befrielsen" av Tallinn 1944 med fest och fyrverkeri

  10.07.2019 Utrikes

  Lämnade in diplomatisk protest på onsdagen.

  Estland protesterade på diplomatisk väg på onsdagen mot att Ryssland tänker fira 75-årsdagen av Sovjets intagning av Tallinn med fest och fyrverkeri i Moskva.

 • Estlands väg till frihet

  20.08.2016 Utrikes

  Yle Nyheter ger dig en översikt.

  Det var många dramatiska händelser då Estland frigjorde sig från rysk överhöghet. Yle Nyheter ger dig en översikt.

 • Nu är sannfinländarna inte längre rädda för journalister

  02.09.2015 Inrikes

  Sannfinländarna strävar efter disciplin i sin kommunikation.

  Ett likriktat budskap om en enad politik? Sannfinländarna behöver inte längre vara rädda för journalister. Men nu är partiet så stort att det behövs en sammanhållen mediestrategi. Man kan till exempel inte tro att det finns en skillnad mellan privata och offentliga åsikter. Men det är inte lätt i detta parti fyllt av amatörindividualister med starka åsikter, på gränsen till det korrekta.

 • Cirkus Kekkonen kom till stan

  23.03.2014 Utrikes

  Potemkinkuliss då första västledaren kom till Sovjetestland.

  Många i Estland minns med glädje hur president Urho Kekkonen för 50 år sedan lyckades besöka det svårt isolerade Sovjetestland och uttala stöd för broderfolket som var under hård press från sovjetsystemet och ryska språket. Det var helt otroligt att en ledare från ett ickesocialistiskt land kunde komma till oss och tala till oss på vårt språk, säger en estnisk kvinna som var med i mars 1964.

 • Patrick Holmström: Estland 1940 i repris på Krim?

  08.03.2014 Utrikes

  Den som vill kan se vissa slående likheter mellan händelserna på Krim 2014 och Estlands anslutning till Sovjetunionen 74 år tidigare. Det är bara att byta ut fascisterna i Kiev mot de kapitalistiska utsugarna i Tallinn.