Hoppa till huvudinnehåll

teamarbete

 • Nytt innovationslabb vid Åbo universitet ska hjälpa företag att vara steget före – ”En unik kombination”

  18.01.2018 Åboland

  "Alla inser att det behövs nytänk."

  Självstyrande fartyg, artificiell intelligens, innovativa affärsmodeller. Tillsammans med sju stora företag har Åbo universitet kört igång ett ”unikt” projekt för att forska i innovationer – eller disruptioner, som projektledaren Thomas Westerholm kallar det. Alla inser att det behövs nytänk, säger han.

 • EU-projekt ska kickstarta spelindustrin på båda sidor om Kvarken

  03.01.2018 Österbotten

  Deltagarna lär sig allt från utveckling till försäljning.

  Qvarken Game Industry heter det nya projekt som vill bygga broar mellan spelutvecklare i Österbotten och Västerbotten och hjälpa företagen att lyckas. Just nu söker man deltagare.

 • Mångmiljonprojekt ska hjälpa småbåtshamnarna i yttre skärgården att överleva – och bli mer miljövänliga

  28.12.2017 Åboland

  Småbåtshamnar ska få hjälp med investeringar.

  Totalt ska 8,9 miljoner euro investeras i infrastruktur som gör båtlivet bättre och skärgården mer tillgänglig. Hela 32 gästhamnar ska rustas upp med hjälp av finansiering från huvudsakligen EU.

 • Snart lever skogsrenen vild i Södra Österbotten

  07.12.2017 Österbotten

  Målet är 30-40 vilda skogsrenar om några år.

  I Lauhanvuori i Storå lever just nu sju skogsrenar i en 30 hektars inhägnad. Planen är att de ska föröka sig och sedan släppas ut i naturen.

 • Henrik Dettmann: För att få bra resultat behövs bättre ledarskap

  31.08.2017 Sport

  Dettmann har utvecklats från demonledare till human ledare.

  Henrik Dettmann har gjort en lång resa som tränare för Finlands landslag i basket. Under processen har han själv vuxit som ledare från en lite skräckinjagande typ till en mer human ledare. Och det här har gett resultat.

 • Lojo anställer projektchef för bostadsmässan

  16.08.2017 Västnyland

  Bostadsmässan arrangeras i Lojo år 2021.

  Lojo stad söker en projektchef för bostadsmässan år 2021. Projektchefen ska bygga upp en projektorganisation med ett ledningsteam på 4-5 personer.

 • Framtidens fabriker planeras i Österbotten

  19.06.2017 Österbotten

  Virtuell verklighet kan bli verktyg framtidens fabriker.

  Virtuell verklighet kan bli ett vanligt verktyg i framtidens fabriker, bland annat det här forskas det kring i ett av de många framtidsprojekt som Österbottens förbund stöder. En del av projekten kan fungera som lockbete för storfabriker som Tesla och Northvolt.

 • Christoffer hjälper ungdomar att sikta rätt i livet

  23.05.2017 X3M

  Dreams hjälper unga att nå sina drömmar.

  ”Följ dina drömmar” kan låta som en utnött klyscha, något man bara säger. Men Christoffer Strandberg och projektet Dreams försöker få unga att sträva mot något och på riktigt tro på sig själva. Något som kan kännas näst intill omöjligt i högstadieåldern.

 • Potatisnäringen ska få nytt lyft i Kristinestad

  12.04.2017 Österbotten

  Nytt projekt skall utveckla näringen i regionen.

  I Kristinestad har ett nytt projekt startat för att utveckla, stärka och befästa potatisnäringen i regionen. Meningen är också att man ska damma av det dåliga rykte som potatisen fått under de senaste åren.

 • Kvarkenregionen vill förhandla självständigt med EU

  22.11.2016 Österbotten

  Skulle bland annat ge bättre synlighet.

  Kvarkenregionen kunde få större gemensamma muskler om man gick in för att bli en EGTS- region. EGTS står för Europeisk gruppering för territoriellt samarbete och innebär i princip att regionen själv kunde förhandla med EU, utan att behöva blanda in Helsingfors eller Stockholm.

 • De e lugnt vill hjälpa unga att hitta lugnet

  12.10.2016 Österbotten

  Skolan och tidsbristen stressar unga.

  Många unga känner sig stressade, och främst är det skolan och tidsbristen som ligger bakom stressen. Nu vill Folkhälsan hjälpa unga med stresshantering.

 • Icehearts ungdomar klarar sig bra senare i livet

  31.08.2016 Inrikes

  De mår bra och hittar sin plats i samhället.

  De flesta ungdomar som varit med i ett av Icehearts idrottslag klarar sig bra senare i livet. Det visar preliminära forskningsresultat som gäller tidigare Icehearts-ungdomar.

 • Förbundspennan: Talangjakt på gång i Österbotten

  02.08.2016 Sport

  Hur ska man hålla ungdomar kvar inom idrotten?

  Hur ska man hålla ungdomarna kvar i idrotten? Hur ska en liten förening på landsbygden arbeta för att nå goda resultat. Talangjakten i Österbotten ska hjälpa föreningar att reda ut dessa frågor.

 • Skolprojekt blev en framgångssaga i Närpes

  08.06.2016 Österbotten

  Projektet har gett utbyte mellan flera länder.

  Lagom till skolavslutningen förra veckan kom ett brev från Europeiska kommissionen till Närpes högstadieskola. Det innehöll en utmärkelse för ett internationellt projekt som skolan deltagit i de tre senaste åren. Wilma Lassfolk och Selina Yrttiaho är två av de elever som varit med.

 • De bytte mörka Finland mot soliga Thailand

  03.01.2016 Inrikes

  Yousicians personal distansjobbade från Thailand.

  It-företaget Yousician flyttade sin verksamhet till Thailand för en månads tid. Största utmaningen var logistiken - att hitta bra arbetsutrymmen med säkra internetuppkopplingar och boende för 25 personer.

 • Rindell: Vi måste leva i stunden

  14.03.2014 Sport

  Helsingfors IFK:s chefstränare Harri Rindell vet att hans lag kan utmana de bästa ifall man lyckas nå upp till sin bästa nivå. Det är en stor utmaning men så skall det vara.