Hoppa till huvudinnehåll

turismföretagare

 • Turister ska lockas till Kvarkenregionen genom nytt projekt

  18.06.2018 Österbotten

  Företag ska utveckla gemensamma produktpaket.

  Nu ska företag gå samman för att kunna locka fler turister till Kvarkenregionen. De ska utveckla gemensamma produktpaket som ska locka folk både från utlandet och Finland. Det kan vara upplevelser, utflykter, restaurangbesök och inkvartering.

 • Exceptionell tillväxt inom Kinaturismen i Rovaniemi – Kina influerar både skolor och businessliv

  16.04.2018 Inrikes

  Över 30 000 kineser besökte Rovaniemi i fjol.

  En exceptionell tillväxt inom Kinaturismen gör sig alltmer synlig i Rovaniemi. Skolbarnen har i år haft möjlighet att läsa kinesiska som valbart ämne. Dessutom skapas businesshistoria i staden genom ett nytt hotell som till hundra procent har byggts med kinesiskt kapital.

 • Kommuners turismsatsningar är bortkastade pengar

  30.09.2016 Åboland

  Alla orter är helt enkelt inte intressanta för turister.

  Kommunerna i Finland borde bygga allmänna toaletter och kanske ett litet kafébord bredvid dem för turister, för de flesta orterna är inget annat än genomfartsorter. Som det nu är slösar kommunerna bara bort skattebetalarnas pengar, anser turismforskaren Johan Edelheim.

 • Väder och färjtrafik påverkar turismen i skärgården

  01.08.2016 Åboland

  Skärgårdsföretagare summerar säsongen så här långt.

  Skärgårdsföretagarna ger sommaren ett blandat betyg. Förutom vädret påverkade reparationen av färjfästet mellan Pargas och Nagu årets turistsäsong.

 • Urfolk i en ny tid

  09.06.2016 Vetamix

  Rendrift och fiske är traditionella samiska näringar.

  Antes familj lever på att sälja den samiska kulturen till turister, men kan de traditionella samiska yrkena överleva i en ny tid? I serien Den stilla kampen träffar vi samer från hela Nordkalotten; Murmansk och Kiruna, Kautokeino och Elgå, Kåfjord, Levi, Lillestrøm, Karasjok och Helsingfors. De har alla fört en stilla kamp för att få erkännande och bekräftelse av omgivningen. I serien diskuteras kultur, språk, utkomst, utbildning och andra aspekter på den samiska verkligeheten i dag.

 • Stort intresse för Örö

  03.03.2016 Åboland

  Många besökare väntas till Örö i sommar.

  Turistföretagare har stora förväntningar på sommarsäsongen.

 • Glosholm på tröskeln till en ny tid

  02.03.2016 Östnyland

  Forststyrelsen söker ivriga företagare som vill ta över.

  När sjöbevakarna lämnar Glosholm utanför Pellinge i Borgå behöver ön någon som tar över. Forststyrelsen efterlyser företagare som vill satsa på turism- och besöksnäring.

 • Äventyrsgolf ger uppsving för Sandnäsudd

  23.06.2015 Västnyland

  Sommarparadiset i Snappertuna upplever en renässans.

  Sommarparadiset Sandnäsudd i Snappertuna upplever en renässans efter att andelslaget grundades ifjol. De aktiva vill hålla kvar servicen i skärgårdsbyn.

 • Sibbo borde marknadsföra sig bättre för turister

  06.05.2015 Östnyland

  Marknadsföring kunde locka mer turister.

  Sibbo borde ha en anställd som sköter marknadsföringen för turister. Det säger Martina Majander på Sibboföretaget Juhlamenot.

 • Webbplats ska locka turister till Västnyland

  25.02.2015 Västnyland

  Västnyländska företagare i turistbranschen hoppas på mera synlighet via den nya webbplatsen Visit South Coast Finland. I framtiden hoppas de att mer asiatiska turister ska hitta till Västnyland.

 • Örös framtid samlade skärgårdsföretagare

  12.02.2015 Åboland

  Under torsdag eftermiddag möttes företagare, Forststyrelsen och Skärgårdskompaniet, för att diskutera verksamheten på Örö i sommar.

 • Från "hemmagjord" till livskraftig turistattraktion?

  10.11.2014 Östnyland

  Strömfors electrics flytt från Lovisa inverkar inte bara på de personer som jobbade på företaget. Fabriken finns intill Strömfors bruksområde, vars företagare nu får fundera ut nya strategier för att locka kunder.

 • Wellnesstrenden sprider sig till turismen

  17.09.2014 Åboland

  Wellnesstrenden, det vill säga intresset för hälsa och välmående, tar över allt fler områden av våra liv. Det här kunde utnyttjas mer inom turismen.

 • Janne Lindberg: Närturista medan det ännu går

  10.09.2014 Inrikes

  ”Det har varit stillsamt i år.” ”Vi funderar på att lägga ner verksamheten.” Det är fraser jag har hört många gånger i år. Det är tydligen jobbiga tider för småföretagare som riktar sig till turister.

 • De har hyrt ut stugor i 50 år

  04.08.2014 Åboland

  Kurt och Gulli Kronehag som hyr ut stugor på Björkholm i Pargas har svärmor respektive mamma att tacka för att de för 50 år sedan bestämde sig för att börja hyra ut stugor på holmen.

 • Vasaregionens Turism har kommit igång

  30.04.2014 Österbotten

  Det nybildade Vasaregionens Turism lyfter fram Kvarkens världsarvsområde i sin marknadsföring. Det planeras till exempel en skärgårdsbuss för turister.

 • Upprepade chefsbyten oroar turismföretagare

  16.04.2014 Östnyland

  I Borgå är inte turistcheferna långvariga. Det här skapar osäkerhet bland företagarna i branschen.

 • "Lovisaborna vet själva vad som fungerar"

  17.03.2014 Östnyland

  Turismen i Lovisa ska få en konkret action plan och för att det ska lyckas engagerar man ett par hundra aktörer och entreprenörer i hela staden. De har den bästa kunskapen om vad man gjort tidigare och vad som inte fungerat, säger konsult Tiina Reijonen.