Hoppa till huvudinnehåll

dejter

 • Norrena & Frantz: Dejting i vuxen ålder - härligt eller hemskt?

  02.02.2019 Familj

  Att hitta en ny partner senare i livet kan vara en utmaning.

  Hur navigerar man i dejtingdjungeln? Hur hittar rätt i kärlekens roulette? Relationspodden Norrena & Frantz efterlyste publikens bästa och värsta dejtingerfarenheter.

 • Yle granskar: "Sockerdejtning" blir allt vanligare i Finland – ofta öppen prostitution där en del av flickorna är minderåriga

  21.11.2018 Inrikes

  Polisen utreder misstänkt våldtäkt på 17-åring.

  Sockerdejtning har fått ett allt starkare fotfäste i Finland. Det beskrivs som en typ av förhållande där den ena parten ger den andra pengar eller gåvor. I de flesta fall är det en äldre man som betalar en yngre kvinna för hennes sällskap och tjänster, också sexuella. Nu utreder polisen ett fall där en 17-årig flicka misstänks ha blivit våldtagen. Fallet har kopplingar till sugardejting.

 • Poddfredag: Andliga sovsäcksmasken Kjell Wikström talar religion

  10.03.2017 Västnyland

  Slow City Podcast träffar Kjell Wikström från Ekenäs.

  Västnyländska poddar bjuder på varierande ämnen denna vecka. Slow City Podcast fokuserar på andlighet medan Karis versus världen snackar dejting. Dynamiska duon diskuterar nedlåtande titlar som duktig flicka och prestationsprinsessa.

 • Dejtningens historia: Från nattfrieri till Tinder

  02.12.2016 Familj

  Dejtningens historia i Finland

  Från bondesamhällets nattfrierier under sträng bevakning via teknologernas datadans fram till Vilda västern i dejtnings-appar på telefonen. Människan har alltid behövt hjälp för att hitta den rätte.

 • Frustration och förhoppningar i den dejtande ankdammen

  30.11.2016 Familj

  Vi frågade och ni svarade. Så ser dejtinglivet ut!

  Vi frågade er där ute hur ni upplever singellivet och vilken stämning som råder i den finlandssvenska dejtningsdammen och era svar kan bäst sammanfattas som misstänksam förhoppning.

 • Hannah Norrena: Nätdejtning är vår tids fönstershopping

  26.11.2016 Familj

  Finns det kanske ändå en bättre bakom nästa fingersvepning?

  Internet gör hela världen tillgänglig via din dator eller smarttelefon vilket i sin tur gör valmöjligheterna oändliga. Finns det kanske ändå en bättre bakom nästa fingersvepning?

 • Prata om barn på första dejten?

  21.05.2016 X3M

  Hur tidigt ska man dela sina framtidsplaner?

  De flesta av oss har säkert någon form av drömmar om vad framtiden ska föra med sig. Men i ett hur tidigt skede ska man dela med sig av de här drömmarna med en person som man dejtar?

 • Raseborg vill diskutera förändring med raseborgarna

  02.02.2016 Västnyland

  Första invånarmötet ordnas den 3 februari.

  Staden Raseborg genomgår under ledning av stadsdirektör Tom Simola en omfattande förändringsprocess. Målet är en ny struktur för staden där också servicen berörs.

 • Drick kaffe med Alexander Stubb

  15.01.2016 Västnyland

  Finansministern besöker Ekenäs och Lojo på lördag.

  Finansminister Alexander Stubb (Saml) besöker Västnyland på lördag (16.1). Om du rör dig i Ekenäs eller Lojo har du möjlighet att träffa Stubb under ett snabbt cafébesök.

 • Singelkväll på museet lockade hundratals studerande

  29.11.2015 Huvudstadsregionen

  Nationalmuseet satsar på udda evenemang för att nå publiken.

  Finlands Nationalmuseum ordnade för tredje gången en singelkväll i museets lokaler för att locka ny publik. Den här gången riktades singelkvällen till studerande och över 400 personer deltog - en del för att hitta kärleken, andra för att få ett tygmärke.

 • "Att sticka är en billig och bra medicin"

  23.04.2015 Östnyland

  Yle Östnyland besökte stickcaféet i Tessjö.

  Vad försiggår egentligen på ett stickcafé? Yle Östnyland umgicks med ett gäng glada damer som träffas i Tessjö bibliotek varannan onsdag.

 • Var samlas finlandssvenskarna?

  23.02.2015 Österbotten

  Finlandssvenskarna är världsbäst på föreningsliv, men träffas vi på samma sätt som förr? Närbild besöker samlingsplatser på olika håll i Svenskfinland.

 • Är du singel? Gå på museum!

  12.02.2015 Kultur och nöje

  Är du singel och tycker att det skulle kännas bra med en partner som också är intresserad av kultur, konst och historia? Nu har du chansen att hitta likasinnade. På Alla hjärtans dag ordnas en Singelkväll på Nationalmuseet i Helsingfors.

 • Hur träffades ni?

  06.02.2015 Så träffades vi ...

  Läs folkets berättelser här!

  Alla hjärtans dag till ära vill vi på Svenska Yle veta hur du träffade din stora kärlek. Läs folkets berättelser här!

 • Vi utmanade er - ni använde hjärtat

  23.12.2014 Använd hjärtat – Lupa välittää

  Vår utmaning till er den senaste månaden har varit att visa hänsyn och omtanke om äldre människor. Nu är det dags för oss att ge våra löften till Använd hjärtat.

 • Dejtingapplikation IRL

  09.09.2014 X3M

  att flirta utan deitingapp i verklliga livet.

  I det tredje avsnittet av Sex & Sånt webb-tv testar Dan en dejtingapp, men han gör det på ett lite annorlunda sätt, nämligen ute i det verkliga livet. Vågar vi flirta med varandra när vi står ansikte mot ansikte?

 • Vinn biljetter till STK i Jakobstad!

  20.03.2014 X3M

  Vill du hjälpa oss att göra X3M ännu bättre? Vill du vinna biljetter till Svenska Talande Klubben den 25.4 i Jakobstad? Se hit!