Hoppa till huvudinnehåll

pubertet

 • en ung flicka som ser tveksam ut

  Nippor av rakning

  19.04.2017Sex & sånt
  Jag är en 13-årig tjej som har rakat mig där nere och nu har jag en massa nippor och det kliar helt massor! Jag undrar om det finns någon salva som man kan stryka på efter att man har rakat sina könshår, så att det inte skulle klia så mycket?
 • Ankas gamla dagböcker. En sida är uppslagen, där står det: I dag hade vi sexualkunskap. Vi fick kondomer. De gick ut i januari i år ...

  Fantasier, fylla och hångel: När din tonårsångest blir underhållning

  07.03.20171X3M
  Vi smygstartar Mortified Finland #finlandssvensk och tar oss tillbaka till en tid när Anka var konstant olyckligt kär, bildade gäng och smygmätte penisar.
 • Kvinnan håller ett måttband vid sina bröst

  När slutar brösten växa?

  15.02.2017Sex & sånt
  När slutar brösten växa? Jag är sjutton och undrar om mina bröst ännu kommer bli större.
 • salmiak och lakrits på bord

  Ny studie: Ät inte mycket lakrits under graviditeten

  03.02.2017Inrikes
  En ny finländsk studie stöder tidigare kostrekommendationer om att undvika stora mängder lakrits och salmiak under graviditeten. I tester som mäter slutledningsförmågan klarade sig 13-åringar som hade exponerats för stora mängder lakrits i fosterstadiet sämre än andra unga.
 • Man som kramar sin dotter

  Var snäll med din tonåring - du behövs mer än du tror

  26.12.20164Familj
  Tonåringen är och ska vara jobbig. Förälderns uppgift är att sätta gränser och se det positiva med barnet.
 • Progamledaren Line Jansrud pekar på en ritning på en naken kvinnomage.

  Kroppen, snoppen och snippan i en serie om puberteten

  03.11.2016Vetamix
  Hormonerna skapar förvirring och den egna kroppen kan kännas främmande och konstig. I "Newtons serie om puberteten" går programvärd Line Jansrud igenom vad som händer i kroppen under puberteten på ett lättfattligt, handgripligt och humoristiskt sätt.
 • Kvinna i BH håller för sina bröst

  Bröst - när börjar de växa?

  10.10.2016Sex & sånt
  Jag är 15 år och är tjej. Alla mina kompisar har redan bröst och könshår men jag har inget alls! Är jag onormal? Jag vågar inte heller ha en pojkvän eftersom mina bröst är så platta.
 • Yannika, Tessi och Agnes sitter i rad

  Allt du behöver veta om mens

  14.09.2016Hajbo
  Hälsovårdaren och sexualrådgivaren Tessi Backas från decibel.fi svarar på hajboföljarnas frågor om mens som programledarna Yannika och Agnes ställer.
 • Pubertet

  07.09.2016Hajbo
  Norsk serie i åtta avsnitt om hur det är att komma i puberteten. Vad ska man göra när man kommer i puberteten? Serien tar upp teman som bl.a. målbrott, kroppsväxt, mens, svett, hår på kroppen och flickbröst.
 • Ville Vuorelma och grafik

  Kropp, snopp och snippa

  02.09.2016Hajbo
  I tre avsnitt talar Ville om vad som händer i puberteten.
 • Juniorsport match

  Unga idrottare ska ha valmöjligheter

  23.03.2016Österbotten
  Krav på prestation börjar i en tidig ålder. Det viktigaste är att alla ska ha möjlighet att träna på det sätt som de vill. Man ska inte vara tvungen att välja mellan att sätta allt på spel eller att sluta.
 • Författaren Agneta Pleijel med glasögon på näsan tittar från sitt håll sett åt vänster.

  Agneta Pleijel - kluven mitt itu av sina föräldrar

  13.03.2016Kultur och nöje
  En av Sveriges främsta författare, Agneta Pleijel, har nu som lite över 70-åring återvänt till sina ungdomsår. I Spådomen – en flickas memoarer berättar hon öppenhjärtligt och laddat om hur det var att växa upp kluven i mitten av sina föräldrars konflikter och skilsmässa.
 • Unga killar

  Sex, våld och energidrycker - vad pojkar vill tala ut om

  11.08.20152Samhälle
  Unga killar känner sig inte alltid bekväma med att tala ut om sina tankar med vuxna i sin egen omgivning. Då kan det känns bättre att anonymt tala ut med en utomstående vuxen via Pojkarnas telefon.
 • Maria Sundblom-Lindberg, familjeterapeut och programledare för Cirkus familj tillsammans med dottern Siri

  Maria Sundblom Lindberg: Orka älska

  10.05.20152Familj
  Har man glädjen att rida ut i den pubertala stormen med en partner som delar på fostran är det toppen. Men för alla som är ensamma, i praktiken eller i föräldrarelationen, är det ofta för tungt. Skäms inte för att ringa 112, skriver Maria Sundblom Lindberg.
 • pubertet

  Puberteten kommer allt tidigare

  06.03.20157Inrikes
  Barn och unga, speciellt flickor, kommer i puberteten allt tidigare i Europa. Förklaringen kan dels vara den allt bättre levnadsstandarden, men kemikalierna i vår omgivning utpekas också som en delorsak.
 • När selfie blir ett fult ord

  21.03.20144Samhälle
  Ibland växer kroppen så fort att hjärnan inte hinner med. Plötsligt är man tolv - tretton och känner inte alls igen sig själv. För Marcus Rosenlunds del ledde det till självförakt och till att skolfotografierna åkte i brasan.
 • Det finns hjälp mot akne

  Flickor allt tidigare i puberteten

  21.03.20144Familj
  Barnens kroppar blir allt tidigare vuxna, medan pysket inte hänger med. Att komma tidigt i puberteten ökar risken för mentala problem.
 • Problem med svettning

  01.10.2009Sluta panta
  Jag är en flicka som har ett problem. Jag vet inte hur vanligt det är men jag svettas jättemycket hela tiden, speciellt under armarna. Inte bara när jag anstränger mig fysiskt utan nästan hela tiden så det bara rinner. Men speciellt också om jag blir lite nervös eller så. Detta är ett stort problem eftersom jag inte kan gå med några spända kläder utan att få svettfläckar.
 • Hur kan jag komma in i puberteten?

  11.09.2009Sluta panta
  Jag är 14 år och har inte kommit in i puberteten än. Jag är riktigt orolig. Alla mina vänner har redan hår där nere men inte jag. Jag vill komma in i puberteten! Finns det något jag kan göra? Är det onormalt? Lotta Sjöblom, barnmorska och sexualrådgivare, svarar
 • En man som blir intervjuad 1975

  De homosexuella - en stor minoritet 1975

  12.03.2009Arkivet
  1975 var homosexualiteten inte längre brottslig, men hur skulle man förhålla sig till "de där homosexuella" och hur hade de blivit sådana.