Hoppa till huvudinnehåll

morgonsamlingar

 • Poddfredag: Andliga sovsäcksmasken Kjell Wikström talar religion

  10.03.2017 Västnyland

  Slow City Podcast träffar Kjell Wikström från Ekenäs.

  Västnyländska poddar bjuder på varierande ämnen denna vecka. Slow City Podcast fokuserar på andlighet medan Karis versus världen snackar dejting. Dynamiska duon diskuterar nedlåtande titlar som duktig flicka och prestationsprinsessa.

 • Joggande morgonsamling i Lappträsk

  11.12.2015 Östnyland

  Varje vecka är hela Kapellby skola på gemensam löprunda.

  Kapellby skola i Lappträsk har kommit på hur man ska få in extra motion och utevistelse i veckoschemat.

 • "Vi behöver mera kreativa morgnar"

  04.02.2015 Inrikes

  Ett nytt globalt föreläsningskoncept försöker göra våra mörkar morgnar mera kreativa. - Creative Mornings samlar människor under samma tak för att få dem att skapa saker tillsammans. En tweet på Twitter räcker inte till, säger Johannes Romppanen som hämtat konceptet till Helsingfors.

 • Alla behöver inte tala på morgonsamlingen

  19.11.2014 Huvudstadsregionen

  Då det kommer utomstående till skolan är det är upp till rektorerna att ge ordet under morgonsamlingen. Nika Junker från Hem och skola tycker att skolan kan välkomna organisationer, men alla behöver inte få tala på morgonsamlingen.

 • Vem har rätt i frågan om psalmer i skolan?

  25.03.2014 Inrikes

  Diskussionen om religiösa inslag i skolorna har blossat upp än en gång. Nu verkar det finnas flera tolkningar av lagstiftningen och inte ens Utbildningsstyrelsen vet vem de ska lyssna på.

 • En dag i högstadiet 1981

  14.01.2010 Arkivet

  Hur ser en idealskola och en bra lärare ut?

  Hur ser en idealskola och en bra lärare ut? Och vad gjorde man 1981 för att förbättra trivseln i högstadiet? Gör en tidsresa till högstadierna i Mattliden, Kimito, Tenala, Borgå, Jakobstad och Karleby.