Hoppa till huvudinnehåll

kommissioner (organ)

 • Ishockeyprofilen Emma Terho kandidat till kommissionspost i IOK

  11.07.2017 Sport

  Kan bli den tredje finländaren i de aktivas råd.

  Emma Terho är en av sex kandidater till internationella olympiska kommittén IOK:s aktivas råd. Tidigare har Saku Koivu och Teemu Selänne fungerat som kommissionärer.

 • Juncker ifrågasätts efter skatteavslöjanden

  10.11.2014 Ekonomi

  EU-kommissionens nye ordförande Jean-Claude Juncker är i hetluften efter avslöjanden om att Luxemburg, där han tidigare var premiärminister, har gett storföretag fördelaktiga skatteavtal. Världens stora finansmedier ifrågasätter nu Junckers position i EU-kommissionens ledning.

 • Den nya EU-kommissionen inledde arbetet

  01.11.2014 Utrikes

  Den nya EU-kommissionen under Jean-Claude Juncker inledde officiellt sitt arbete på lördag. Kommissionen ska lansera en investeringsplan för 300 miljarder euro redan före jul.

 • Katainen börjar som EU-kommissionär

  17.07.2014 Inrikes

  Jyrki Katainen inleder i morgon sin karriär som EU-kommissionär. Han börjar med ekonomifrågorna som han ärvde efter Olli Rehn, men då den nya kommissionen tillträder i november eller senare vill han arbeta med att förbättra Europas konkurrenskraft.

 • Finlandssvenska författare rädda för diskriminering

  29.05.2013 Kultur och nöje

  Finlandssvenska författare oroar sig för att gå miste om stipendier efter en omorganisering i den statliga kulturbyråkratin. I den nytillsatta statliga litteraturkommissionen sitter endast en finlandssvensk författare.

 • DN: Snuset hotas av EU-förslag

  05.12.2012 Utrikes

  EU-kommissionen vill skärpa reglerna för Sveriges snusförsäljning, skriver Dagens nyheter. Därmed kan det bli svårare även för snusande finländare som för det mesta skaffar sitt snus i Sverige eller på Sverigebåtarna.

 • Stubb: Det har inte varit lätt

  26.11.2012 Ekonomi

  Förhandlingarna om hur den grekiska skuldkrisen ska hanteras fortsätter i Bryssel i dag. Europaminister Alexander Stubb (Saml) har försiktiga förhoppningar om att förhandlingarna går framåt.

 • Australien kartlägger sexövergrepp mot barn

  12.11.2012 Utrikes

  Även Australien tar itu med ett mörkt kapitel i sin historia. Premiärminister Julia Gillard tillsätter en kommission som ska utreda omfattningen av sexuellt utnyttjande av barn som varit omhändertagna.

 • EU satte kvinnokvotförslag på is

  23.10.2012 Utrikes

  Ett förslag om obligatorisk könskvotering i företagens styrelser har lagts på is i EU. EU:s justitiekommissionär Viviane Reding har föreslagit att 40 procent av medlemmarna i de offentliga företagens styrelser i Europa ska bestå av kvinnor.

 • EU-länder vill ha visumtvång för Balkanregionen

  15.10.2012 Utrikes

  Tyskland och flera andra EU-länder vill att man inför visumtvång för personer som kommer från Balkanregionen, uppger EU-kommissionen.

 • Barroso: Ingen återvändo för Grekland

  16.05.2012 Utrikes

  EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso kommer med tuffa besked till Grekland. Enligt Barroso finns det inte en chans att Grekland kan omförhandla villkoren i de nödlån som har getts till landet.