Hoppa till huvudinnehåll

Taavi Rõivas

 • Estlands regering fälldes i misstroendeomröstning

  09.11.2016 Utrikes

  Avsatte Taavi Rõivas fortsätter kämpa för högervärderingar.

  Den estniska premiärministern Taavi Rõivas regering föll i en förtroendeomröstning på onsdagen. Alla partier förutom premiärministerns eget parti röstade för misstroende. Centerpartiets nya ordförande Jüri Ratas tog redan i kväll kommandot för att bilda en ny regering.

 • Morgonkollen: Presidentval i USA, regeringskris i Estland

  08.11.2016 Inrikes

  Nattens och morgonens nyheter i ett kort format.

  I dag väljer USA president, Estland har drabbats av en regeringskris, Tammerfors ska få spårväg och jourreformen debatteras i riksdagen.

 • Regeringskris i Estland - sannolikt statsministerbyte

  08.11.2016 Utrikes

  Statsminister Rõivas kan avgå inför förtroendeomröstning.

  Estland har drabbats av en regeringskris som sannolikt leder till ett byte av statsminister. Trepartiregeringen som består av Socialdemokraterna, det konservativa IRL och det liberala Reformpartiet ser ut att falla senast i en förtroendeomröstning onsdag kväll.

 • Flitig Angela Merkel tar sig tid i Tallinn

  24.08.2016 Utrikes

  Tysklands förbundskansler Angela Merkel besöker Estland.

  Tysklands förbundskansler Angela Merkels fullspäckade vecka för att träffa så många EU-ledare som möjligt inför EU-toppmötet i Bratislava tar henne till Estland i dag.

 • Nytt gasrör slutet för Baltikums beroende av rysk gas

  15.10.2015 Utrikes

  Ett avtal om finansieringen slöts på torsdagen.

  Ett avtal om finansieringen av den nya gasledningen som ska förena de baltiska länderna med centrala Europas gasnät slöts på torsdagen i Bryssel. Det här innebär slutet för de baltiska ländernas beroende av rysk gas.

 • Estlands utrikesminister avgår

  01.07.2015 Utrikes

  Inblandad i ekonomiska olagligheter.

  Estlands utrikesminister Keit Pentus-Rosimannus har meddelat att hon avgår. Orsaken är hennes inblandning i olagliga penningtransaktioner i samband med att hennes pappas företag gick i konkurs.

 • Estlands nya regering ska sänka inkomstskatten

  08.04.2015 Utrikes

  Den 35-årige Taavi Rõivas är EU:s yngsta premiärminister.

  Estlands nya trepartiregeringen är klar och väntas officiellt tillträda på torsdagen. Regeringen ska bland annat sänka inkomstskatten.

 • Obama landade i Tallinn

  03.09.2014 Utrikes

  USA:s president Barack Obama har anlänt till Tallinn. Air Force One landade i Tallinn vid halv sju tiden på onsdagsmorgonen.

 • Stubb och Rõivas: Samarbetet över Finska viken stärks

  30.06.2014 Inrikes

  Statsminister Alexander Stubb har hittat en god vän i Estlands premiärminister Taavi Rõivas och det kan betyda närmare samarbete. Nu verkar det dessutom vara Estlands tur att exportera goda idéer till Finland.

 • Katainen och Rõivas vill ha enighet om sanktioner

  15.04.2014 Inrikes

  Statsminister Jyrki Katainen (Saml) träffade sin estniska kollega, Taavi Rõivas i Helsingfors på tisdagen. Situationen i Ukraina och vad EU kan göra var en av frågorna på diskussionsagendan. Enligt Rõivas är Estland beredd på omfattande sanktioner mot Ryssland om krisen i Ukraina så kräver.

 • Baltiskt besök i Finland

  15.04.2014 Inrikes

  Både Estlands nya statsminister och Lettlands utrikesministrar besöker Finland på tisdagen. På agendan står möten med president Sauli Niinistö och diskussioner kring krisen i Ukriana.