Hoppa till huvudinnehåll

Johan Storgård

 • Tomi Metsäketo fick sparken efter #metoo-vittnesmål, som nu visat sig vara falska: "I normala fall hörs den anställda och arbetsgivaren säkerställer fakta"

  11.10.2018 Huvudstadsregionen

  Johan Storgård hävde ensidigt arbetsavtalet med Metsäketo.

  Artisten Tomi Metsäketo utpekades på sociala medier som sexualbrottsling och ett produktionsbolag gav honom sparken från musikalen "Mamma Mia!". Enligt en tingsrättsdom är uppgifterna om Metsäketo falska och han kräver nu skadestånd av produktionsbolaget. En advokat specialiserad på arbetsrätt säger att arbetsgivaren i liknande fall ska säkerställa vad som är fakta.

 • “Vi levde i vår bubbla och var jättekaxiga mot omvärlden” – Teater Viirus fyller 30

  24.09.2017 Kultur och nöje

  Robert Enckell var med och lade grunden för Viirus.

  För 30 år sedan var skådespelaren Robert Enckell med och grundade Teater Viirus: “Det var lite do or die både på gott och ont som gällde i början, men jag ångrar inte en sekund”, säger han om de första åren som präglades av penningbrist och en stark tro på att man kunde förändra omvärlden.

 • Johan Storgård: Jag har gjort mitt

  13.01.2017 Titta och lyssna

  Teaterchefen ser framåt mot nya utmaningar.

  – Svenska Teatern är idag en viktig aktör på det finländska teaterfältet. Jag har gjort mitt, och jag är lycklig över att teatern har blivit en bastion, som kan erbjuda ett brett utbud intom ramen för scenkonst på svenska i Finland.

 • 15 år med Johan Storgård, men vad händer nu?

  12.12.2016 Kultur och nöje

  Nu ska Svenskfinlands nationalteater få en ny chef.

  Efter 15 år som chef för Svenska Teatern väljer Johan Storgård nu att ta ett steg åt sidan. Tomas Jansson kommenterar vinterns stora finlandssvenska teaternyhet.

 • Johan Storgård avgår som teaterchef

  12.12.2016 Kultur och nöje

  Hoppas på en kvinna som efterträdare.

  Svenska Teaterns teaterchef Johan Storgård lämnar sitt jobb och övergår till att leda teaterns produktionsbolag ACE-Production. Han hoppas det blir en kvinna som efterträder honom som teaterchef.

 • Svenska Teatern fyller 150 år - teaterchefen guidar runt i huset

  30.09.2016 Huvudstadsregionen

  Den finska publiken har hittat till teatern

  Startskottet för Svenska Teaterns jubileumsår inleds på söndag med brunch, guidningar och en utställning. Att visa teater i ett hus från 1866 har sina utmaningar, men teaterchef Johan Storgård visar gärna upp den ursprungliga salongen i guld och röd plysch.

 • Svenska Teatern gör vinst

  26.06.2015 Inrikes

  Men teatern har fortfarande skulder.

  Den röda ridån på Svenska Teatern i Helsingfors har gått ner för sommaren men bakom kulisserna är man nöjd. Svenska Teatern uppvisar nämligen en vinst på 430 000 euro för 2014.

 • Glimtar ur Svenska Teaterns moderna historia

  28.05.2013 Arkivet

  Svenska Teatern har haft turbulenta år.

  Svenska Teatern har haft turbulenta år. Här följer vi Svenska Teaterns från 1987 till 2012. Från de första tankarna på en finsk publik genom många chefer och hajpade produktioner till kontraktet med Benny Andersson och Björn Ulvaeus och Kristina från Duvemåla.

 • Latte Igelkott och vattenstenen

  02.07.2010 Arkivet

  Följ med till Hemskogens underbara värld.

  Följ med till Hemskogens underbara värld, befolkad av listiga och snälla djur; Latte Igelkott, Ekorren Tjum och många andra. Radioteatern har satt upp Latte Igelkott och vattenstenen, som baserar sig på Sebastian Lybecks bok.

 • Tv-serien Vägsjälar om unga människor i ett urbant Helsingfors från 1998

  22.12.2009 Arkivet

  Ett dödsfall flätar samman ungas liv i Helsingfors.

  Vägsjälar var en banbrytande serie om flera unga människors liv i Helsingfors. Personernas liv flätas samman och förändras av en olycka och ett dödsfall. Serien finns nu i sin helhet på Arenan!

 • Fem skott i senaten - om Eugen Schaumans terrordåd i en dramadokumentär från 1992

  29.01.2009 Arkivet

  I juni 1904 sköt Eugen Schauman generalguvernör Bobrikov.

  I juni 1904 sköt Eugen Schauman generalguvernör Bobrikov. Vem var då denna Eugen Schauman? I en dramadokumentär med Seppo Zetterberg som berättare får vi höra om Eugen Schaumans korta liv.

 • I Luciakulisserna 2003

  13.12.2006 Arkivet

  Så såg dom ut 2003.

  Kommer tidigare Lucior ihåg hur många ljus som finns i kronan? Kommer före detta medlemmar i Luciajuryn ihåg vem de valt till Lucia? Inte egentligen visar det sig i det här programmet.