Hoppa till huvudinnehåll

urban livsstil

 • Tallinn utanför stadsmuren

  12.07.2016 Kultur och nöje

  Gentrifieringen är påtaglig i Tallinn.

  Hansastadens gamla stadskärna är idyllisk och vacker, men det finns mer att utforska i Tallinn än gamla stan. Följ med på en Tallinnresa utanför de slitna hjulspåren.

 • Urban bastu i unik miljö i Borgå

  11.06.2016 Östnyland

  En allmän bastu står på västra åstranden hela sommaren.

  En allmän bastu står på Västra åstranden, på #Urbcultområdet vid Konstfabriken hela sommaren. Alla får bada gratis och njuta av utsikten över ån.

 • Cityodlare: Vi behöver lite grönt för att må bra

  26.04.2016 Huvudstadsregionen

  Trädgårdsentusiaster har tagit över Kabelfabrikens tak.

  Cityodling och trädgårdsskötsel har blivit en populär stadshobby. Det är framför allt män och personer som är under 35 år som blivit bitna av den urbana trädgårdsskötselflugan, säger man på Trädgårdsförbundet.

 • #Urbcult i Borgå blev en succé

  29.09.2015 Östnyland

  Det blir en fortsättnoing nästa sommar.

  #Urbcult-området mellan Konstfabriken och ån i Borgå blev så uppskattat och omtyckt att det blir repris för odlingslådor, scen och graffitivägg nästa sommar.

 • Super-Silvana och Sideways bästa

  15.06.2015 X3M

  Catariina Salo besökte nya festivalen Sideways.

  Ännu en ny festival, suckade jag trött inombords när jag öppnade pressmeddelandet om den urbana festivalen Sideways i Helsingfors. Sucken visade sig ändå vara förhastad och onödig.

 • Analys: Fyrken flyr stan med Centern vid rodret

  20.04.2015 Huvudstadsregionen

  De nuvarande regeringspartierna är Helsingforsvänliga.

  Det blir intressant att se vad Centern kommer att ha för linje i frågor om urbana projekt i huvudstadsregionen. Det säger Jan Sundberg, professor i statsvetenskap och Emma Mustala, som studerar statsvetenskap.

 • Porträtt på vår lilla huvudstad

  06.05.2014 Titta och lyssna

  I dokumentären Mitt Helsingfors visar några stadens invånare sina favoritplatser. Deras berättelser om platserna och deras tankar om staden målar ett porträtt av en liten huvudstad där naturen är en levande del av den urbana kulturen.