Hoppa till huvudinnehåll

levern

 • Forskare: Kronisk stress kan ge dig fettlever - även om du äter hälsosamt

  22.11.2018 Åboland

  Viktigt att ändra på levnadsvanor för att minska risken.

  Fettlever har tidigare kopplats till riklig alkoholkonsumtion och fetma. Nu visar forskningsresultat vid Åbo universitet att även kronisk stress kan orsaka fettlever - även om personen äter hälsosamt.

 • Överraskningsvärmen fyller uteserveringarna och ökar alkoholintaget: Vilka knep fungerar för att rädda din lever?

  20.05.2018 Hälsa

  Vi listar sex knep och reder ut vilka som är sanna.

  Vi listar sex knep och reder ut vilka som på riktigt kan hjälpa dig lätta på påfrestningen av din lever om du plötsligt dricker mer eller oftare än vanligt på grund av den tidiga sommarvärmen.

 • EHYT: Bara bra att hålla upp med spriten ett tag

  28.12.2016 Inrikes

  Hela organismen renas på en månad.

  Föreningen för förebyggande rusmedelsarbete (EHYT) vill slå hål på några myter om det onödiga att hålla en spritfri månad.

 • Snart har vi alla skrumplever och sociala problem

  22.11.2016 Inrikes

  "Alkoholförbrukningen kommer att öka".

  Njur- och leverförbundet slår larm - den planerade spritlagen innebär dödsstöten för finländarens lever. Man behöver inte vara storkonsument, eller gammal, för att få skador på levern, säger föreningen. Rusvårdsföreningen EHYT förutspår sociala problem. Läs också: Förslaget till alkohollag klart

 • Organdonation: Brist på hjärtan

  07.07.2016 Inrikes

  Över 400 finländare väntar på nya organ.

  Förra året utfördes rekordmånga transplantationer i Finland, 391 stycken. Trots det finns det fortfarande brist på dugliga organ.

 • Blev erbjuden en bit av levern

  06.05.2014 Österbotten

  Vasanejdens njur-och leverförening finns till för att stöda patienter och anhöriga. På onsdag informerar de om sjukdomar och transplantationer - men också om lurenderjeri i samband med orgadonationer. Dietmar Hahn i Vasa fick ett brev av en person som påstod sig vara villig att ge en del av sin lever mot mycket stor kompensation