Hoppa till huvudinnehåll

japaner

 • Bokrecension: Att acceptera sorgen, inte bära den som ett ok

  21.08.2016 Kultur och nöje

  Henrika Ringbom skriver om att lära sig leva med sorgen.

  Under många år levde författaren Henrika Ringbom med sorg och bekymmer, sjukdom och död. I boken "elden leende" skriver hon om hur en resa till Japan lärde henne att leva med katastrofer och traumatiska erfarenheter.

 • Hon bestämmer vad du tittar på

  10.02.2016 X3M

  Lotta Backlund är konceptutvecklare på Warner Bros.

  Lotta Backlund jobbar som konceptutvecklare för Warner Brothers International Television Production Finland. Ett väldigt långt namn som egentligen går ut på att titta på tv och hitta på grejer, som Lotta själv uttrycker det.

 • Borgå ett "måste-besök" för japanska turister

  03.02.2016 Östnyland

  Borgå finns på japanska turisters topplista.

  Borgå finns på japanska turisters trettio i topp lista enligt tidningen Telegraph.

 • Tomtar och barn från Ekenäs fascinerar i Japan

  14.12.2015 Västnyland

  Hantverkaren Kajsa Wikman-Colérus säljer tomtar i Osaka.

  Tomtar från Ekenäs fascinerar i ett varuhus i miljonstaden Osaka i Japan. Tomtemor Kajsa Wikman-Colérus säljer tomtar på en nordisk marknad. Hon har redan hunnit vara med i japansk tv.

 • Monstret i soluppgångens land

  03.03.2015 Kultur och nöje

  Den 11 mars har det gått fyra år sedan kärnkraftsolyckan i Fukushima. Pirkko Lindberg har rest runt i Japan för att höra hur japanerna tacklar livet efter katastrofen.

 • HJK vänder på alla stenar

  07.11.2014 Sport

  HJK med verkställande direktör Aki Riihilahti och sportchefen Tuomo Saarnio i spetsen har varit ute och rest för att kartlägga spelarmarknaden i Asien. Alla stenar måste vändas för att bygga ett topplag till nästa år.

 • Roger diagnostiserades för hårdrock

  28.10.2014 Kultur och nöje

  Roger Tullgren i Hässleholm, Sverige kunde helt enkelt inte låta bli att lyssna på hårdrock under dagarna. Staden klassade ärendet som funktionsnedsättning och betalade en del av Tullgrens lön. - Jag bad om två ex av beslutet bara för säkerhets skull, berättar Tullgren.

 • Klara, färdiga, gråt!

  06.05.2014 Utrikes

  Ungefär 800 babyer deltog i en gråttävling i Hiroshima i Japan på barndagen den 5 maj. Enligt traditionen skrämmer babygråt onda andar och bidrar till en frisk uppväxt. Två mot två tävlade babyerna om vem som var snabbast på att gråta.