Hoppa till huvudinnehåll

äktenskapsförord

 • Känns det obekvämt att prata pengar med din blivande sambo - gå på fyrkdejt!

  27.10.2018 Ekonomi

  Pengar kan stöka till relationer säger ekonomirådgivare.

  Vi talar ogärna om pengar och det känns onödigt och framför allt obekvämt. Men enligt ekonomirådgivare Marina Nygård på Marthaförbundet skulle det vara skäl att prata pengar innan man blir tvungen att göra, det vill säga då pengarna blivit ett problem i par- eller vänskapsförhållandet.

 • Ska du gifta dig i sommar? Var gärna romantiker men också realist, råder experter

  14.06.2018 Österbotten

  Vi bad en advokat och en familjerådgivare om äktenskapsråd.

  Högsäsongen för bröllop har inletts och många planerar bröllopsfesterna noggrant. Men det lönar sig också att planera för äktenskapet. Kommunicera, är både advokatens och familjerådgivarens hälsning till blivande makar.

 • Ingen kommer undan juridiken

  21.02.2016 Åboland

  Håll reda på vardagsjuridiken - den behövs!

  Juridiken kan kännas väldigt komplicerad, men den drabbar oss alla hela livet. Det finns alltså allt skäl att hålla reda på åtminstone vardagsjuridik.

 • Så här skiljer du dig

  09.09.2015 Familj

  En skilsmässoguide.

  När beslutet är fattat och det inte tycks finnas någon återvändo, återstår bara att ansöka om skilsmässa. Här får du en snabb guide till hur det går till.

 • "Se krasst på ekonomin när du gifter dig"

  06.05.2014 Inrikes

  Trots kärlek och känslosvall när finländare gifter sig, ser allt flera par krasst logiskt på ekonomin och gör upp äktenskapsförord. Rättsexperter anser att det är bra att skydda sin förmögenhet på det sättet.