Hoppa till huvudinnehåll

krigsmateriel

 • Försvarsmakten förde bort krigstida projektil från frisbeegolfbana i Lojo

  28.05.2018 Västnyland

  Det förelåg ingen fara för allmänheten.

  En krigstida projektil hittades i närheten av frisbeegolfbanan på Lehmijärvivägen i stadsdelen Lempola i Lojo på måndagen (28.5). Projektilen utgjorde ingen fara för allmänheten.

 • Hangö vill donera korsun i Lappvik till frontmuseet

  30.03.2017 Västnyland

  Korsun Den Gyllene Freden finns i närheten av museet.

  Hangö stad donerar korsun Den Gyllene Freden i Lappvik till Krigshistoriska föreningen som driver Hangö frontmuseum. Det föreslår nämnden för kultur- och medborgarverksamhet.

 • Granatfynd i Smedsby blir nyhet utomlands

  01.07.2016 Österbotten

  Expressen skriver om 8-årige Elias Hanséns fynd.

  Nyheten om att 8-årige Elias Hansén i Smedsby hittat en granat i familjens uthus har spridit sig till svensk media. Den skarpladdade handgranaten låg i ett gammalt bildäck.

 • NYT: USA stationerar tung materiel i Baltikum

  14.06.2015 Utrikes

  Förslaget måste ännu godkännas av Vita Huset.

  USA planerar att placera ut tung försvarsmateriel i Östeuropa och Baltikum för att bemöta hotet från Ryssland. Det uppger New York Times som citerar källor vid försvarshögkvarteret Pentagon.

 • Reuters: Rysk mobilisering nära Ukrainas gräns

  28.05.2015 Utrikes

  Nummerplåtar och uniformsbeteckningar har tagits bort.

  Den ryska armén har flyttat trupper och krigsmateriel till en bas nära den östukrainska gränsen, uppger nyhetsbyrån Reuters reporter. Det handlar om avfyrningsramper, stridsvagnar och artilleri.

 • Haglund: Ryssland är totalt opålitligt

  06.02.2015 Inrikes

  Försvarsminister Carl Haglund (SFP) säger att Finland knappast kommer att köpa ryska jaktplan. I en intervju för Yle och Lännen Media konstaterar Haglund att Ryssland den senaste tiden har visat sig vara totalt opålitligt.

 • Leverans eller inte leverans av superkrigsfartyg?

  18.11.2014 Utrikes

  En affär med två superkrigsfartyg har orsakat internationell polemik. Fartygen byggs i Frankrike och ska levereras till Ryssland. De skulle ha levererats i förra veckan men leveransen uteblev av politiska orsaker.

 • Tre finländare misstänks för Syriensmuggling

  17.10.2013 Inrikes

  Tre finländare misstänks för att illegalt ha försökt föra krigsmateriel från Ryssland via Finland till Syrien. Det var frågan om reservdelar till stridsvagnar.