Hoppa till huvudinnehåll

erövring

 • Irakiska regeringsstyrkor på väg att segra över IS i Ramadi

  27.12.2015 Utrikes

  Regeringsstyrkorna har återerövrat administrationskomplexet.

  Irakiska regeringsstyrkor säger sig ha tagit kontrollen över administrationskomplexet i staden Ramadi och är på väg att säkra en strategiskt och psykologiskt vikgtig seger över Islamiska statens jihadister. IS intog Ramadi i maj.

 • Irakiska shiiter flyr hals över huvud

  16.06.2014 Utrikes

  Militanta sunnier ledda av jihadistgruppen Isis har erövrat staden Tal Afar i nordvästra Irak. Speciellt de shiamuslimska invånarna flyr staden hals över huvud i rädsla för jihadisterna.

 • Jihadisternas erövring av Mosul hotar hela regionen

  11.06.2014 Utrikes

  Hundratusentals människor flyr nu Iraks näst största stad Mosul, efter att den extrema jihadiströrelsen ISIS, Islamiska staten i Irak och Syrien, tog över staden på tisdagen. Mosuls fall är en stor utmaning för den irakiska ledningen, hela regionen och för USA.

 • Fortsättningskriget: radioinslag från östkarelska fronten 1941

  22.06.2011 Arkivet

  Hösten 1942 gick finska armén in i Östkarelen mot Onegasjön.

  Fortsättningskriget började under sommaren 1941. Under hösten gick finska armén in i Östkarelen mot Onegasjön och dess omnejd. I följande radioinslag rapporteras det på svenska om fronten i Östkarelen.

 • Fortsättningskriget på Karelska näset och i Ladogakarelen 1941

  22.06.2011 Arkivet

  Radioreportage från fronten 1941.

  Under sommaren 1941 inleddes fortsättningskriget. Finska armén ryckte in i Ladogakarelen och Karelska näset under hösten. I dessa ljudfiler förklarar redaktörerna på svenska om läget vid fronten och i erövrade städer. Vi får bland annat höra om städerna Kexholm, Sordavala och Aunus (Olonets) samt om slagfält på det Karelska näset.