Hoppa till huvudinnehåll

levande föda

  • Rawfoodkaka med blåbär - himmelskt god och nyttig

    09.08.2018 Mat och dryck

    Fri från laktos, gluten och socker och bakad utan ugn.

    Den här rawfoodkakan bakas helt utan socker, spannmål, mjölkprodukter och uppvärmning. Istället används nötter och dadlar.

  • Många olika dieter i skolköken

    26.08.2016 Österbotten

    Inte invecklat att möta elevernas behov.

    I Korsholm följer mellan tio och sju procent av eleverna någon diet, antingen på grund av allergi eller övertygelse. Det betyder att man serverar mjölk- och glutenfrimat, vegetarisk- och vegankost och rätter utan griskött.

  • Hundra grodor kräver lite skötsel

    17.05.2016 X3M

    Grodor är inga keldjur, men kan lära sig känna igen ägaren.

    Grodor är lättskötta, men du måste vara bra på att föda upp insekter för att de ska överleva. Det säger grodägaren Mats Wikström, som idag har omkring hundra grodor i sitt hem i Esbo.

  • Hon äger inte en endaste plastpryl

    08.09.2015 X3M

    Ila Nordman lever ekologiskt - fullt ut.

    Den som går in i Ila Nordmans kök skulle aldrig få syn på en påse snabbmakaroner. I stället kanske en sprängticka puttrar på spisen. Ila Nordman har bestämt sig för att leva ekologiskt fullt ut.

  • Frisk och hel med makrobiotisk mat

    13.03.2013 Arkivet

    Makrobiotisk mat är inte en diet, det är en livsstil.

    Makrobiotisk mat är inte en diet, det är en livsstil. På 1980-talet blev den österländska hälso- och matfilosofin populär i väst. Makrobiotisk mat görs på grönsaker, frisk och fullkornssäd och poängterar helheten i kroppen.

  • Förmånlig och dryg mat i Akademat

    29.09.2010 Arkivet

    Killarna verkar knappt ha stekt lök i sitt liv.

    Akademat var ett program som försökte koppla ihop Akademiska sångföreningens stela män med en ung skön Martha vid spisen. Här kockar man förmånlig mat för fattiga studenter.