Hoppa till huvudinnehåll

sömnapnésyndrom

 • Tobakskliniken på Borgå sjukhus hjälper patienter att sluta röka

  07.09.2018 Östnyland

  För att kunna sluta röka krävs det ett medvetet beslut.

  På Borgå sjukhus vid lungpolikliniken vårdas patienter klassiska lungsjukdomar och sömnapné. Men man får också stöd för att sluta röka.

 • Om vi inte sover dör vi

  19.01.2017 Hälsa

  Viktigt att sova bra på natten för att må bra på dagen.

  Hur vi sover på natten påverkar starkt hur vi mår på dagen – och i livet. Tillfällig sömnlöshet är vanligt och inget att oroa sig för, men om sömnlösheten blir långvarig finns det skäl att söka hjälp. En god sömnhygien med regelbundna vanor hjälper de flesta, i vissa fall kan finnas anledning att låta undersöka sig på en sömnklinik.

 • Mer syre via näsan

  14.01.2016 Vetenskap

  "T.ex. andas alla nyfödda barn genom näsan."

  Har du någonsin tänkt på om du andas med näsan eller med munnen? Eller hur du gör på natten? Munandning ökar risken för snarkning och sämre tandhälsa men dessutom, visar det sig då vi gräver i gammal forskning vid Karolinska institutet i Sverige att näsandning har visat sig syresätta blodet bättre.

 • Tre tips mot sömnapné

  05.11.2015 Hälsa

  Tandläkaren Stefan Federley ger sina bästa råd

  Lider du av sömnapné? Då är du inte ensam – det gör nämligen ungefär tio procent av alla som snarkar. Tandläkaren Stefan Federley presenterar tre sätt att vårda sömnapné: snarkningsskena, CPAP-andningsmaskin eller i sista hand operation.

 • Tandläkarmottagning utvidgar i Karis

  11.09.2014 Västnyland

  Från och med i dag är det lättare att gå hos privat tandläkare i Karis eftersom Plushälsas tandläkarmottagning utvidgar på Köpmansgatan. Under de senaste åren har det varit omöjligt för nya patienter att få en privat tandläkartid i Karis.