Hoppa till huvudinnehåll

basilika

  • I en källare i Stockholm odlar invånarna sin egen fisk och grönsaker - kretsloppsodling ger extremt närodlad mat

    24.04.2019 Utrikes

    Odlingen ger 200 kg fisk och 1500 krukor basilika per år.

    Om några månader kan invånarna i Solberga i Stockholm gå och fånga middagsfisken i källaren. Samtidigt kan de skörda sallad, tomater och örter. Kretsloppsodlingen testas för att få närproducerad mat i stan.

  • Till bords med italiensk mat

    18.08.2014 Arkivet

    Den italienska maten passar den finländska smaken bra.

    Den italienska maten passar den finländska smaken bra. Maten är lättgjord och tar inte ohyggligt lång tid att göra. Man bör dock minnas att inte koka sin pasta för länge, så den blir klibbig och fastnar i kastrullen.

  • Kryddväxter på Överby

    24.08.2010 Arkivet

    Aagot Jung strövar med Tor Lindholm och undersöker kryddor.

    På Överby trädgårds- och lantbruksskola odlar man otaliga örter. Aagot Jung strövar omkring med Tor Lindholm och undersöker krydda för krydda.