Hoppa till huvudinnehåll

hypotyreos

 • Sköldkörtelmediciner och Valvira väcker frågor

  16.02.2016 Samhälle

  Valvira prickar som läkare ordinerar sköldkörtelmediciner

  Vi har fått flera tips som handlar om sköldkörtelsjukdomar. Många ifrågasätter Valviras agerande när det gäller läkare som skriver ut vissa sköldkörtelmediciner.

 • 5 snabba svar av Radiodoktorn

  04.02.2016 Hälsa

  Endokrinologen Otto Knutar fick svara på rekordmånga frågor.

  Frågor om sköldkörtelsjukdomar dominerade Radiodoktorn den här veckan. Endokrinologen Otto Knutar fick svara på rekordmånga frågor om både medicinering och symptom.

 • Krånglande sköldkörtel? Här är varningstecknen

  09.12.2015 Hälsa

  Bl.a. trötthet och viktnedgång kan vara tecken på problem.

  Lider du av trötthet, förstoppning eller har tappat mycket i vikt? Då kan det hända att du har problem med sköldkörteln. Specialisten i inremedicin Milla Rosengård-Bärlund berättar om de vanligaste symtomen.

 • Utan kämparglöden skulle hon inte leva i dag

  06.11.2015 Vega

  Kärleken och djuren fick henne att orka.

  När det känns som om att lyssnar och ingen hjälp finns att få känns det ganska hopplöst. Den känslan levde Yvonne Granholm med i tiotals år. Till sist fick hon nog. Med sina sista krafter kämpade hon för att få rätt diagnos. Nu lever hon ett nytt liv.

 • Får vi tillräckligt med jod?

  03.02.2015 Vetenskap

  Jod i finländarnas salt började tillsättas år 1949. Få vet längre att det handlar om att motverka problem med sköldkörteln. I takt med att vi börjat äta mer färdigmat, storköksmat och bytt ut joderat salt mot flingsalt utan jod så har även jodnivåerna gått ner. Nu funderar näringsexperterna på nästa steg.

 • Hypotyreos

  29.05.2012 Hälsa

  Sköldkörteln är en endokrin (hormonproducerande) körtel lokaliserad på halsen, strax under struphuvudet och utmed sidorna på luftstrupen. Camilla Shalin-Jäntti, specialist i endokrinologi, och Gunilla Palmén som lider av hypotyreos diskuterar sköldkörtelunderfunktion i Min Morgon.