Hoppa till huvudinnehåll

potatischips

 • Lakrits och salmiak allt populärare i mat

  02.06.2016 Åboland
  Till skolavslutningen och studentfesterna finns nu massor av recept med lakrits, men det finns också allt fler lakritsprodukter på marknaden. I Finland har bland annat lakritsyoghurt, lakritssalmiakchips och salmiakvichyvatten lanserats denna vår.
 • Östnyländsk odlare: Vi får mindre betalt för vår potatis

  19.05.2016 Östnyland
  Chipsfabriken på Åland fortsätter men det är inte enbart positiva nyheter för potatisodlarna. Orkla måste spara och betalar mindre för potatisen till bönderna i Östnyland.
 • Chipsfabriken på Åland fortsätter

  19.05.2016 Inrikes
  Chipsfabriken på Åland fortsätter, meddelar Orkla Finlands vd Pasi Flinkman. Fabriken var nedläggningshotad och samarbetsförhandlingar fördes vid fabriken under våren. Orkla i Finland har behov av att minska personalen med åtta personer, men det är inte klart hur det ska ske.
 • Hela Åland håller andan

  19.05.2016 Inrikes
  I dag kommer beskedet om vad som händer med chipsfabriken på Åland. Mats Löfström, riksdagsledamot från Åland, säger att hela Åland berörs av frågan. Chipsfabriken ger 100 direkta arbetsplatser och sammanlagt 500 personer har arbeten som berörs direkt eller indirekt av fabriken.
 • Åländska företagare avvaktar Orklas besked

  13.04.2016 Åboland
  På måndag avslutades samarbetsförhandlingarna vid Orklas chipsfabrik i Saltvik och beslut om fabrikens framtid fattas i maj. Varken åkare eller redare vill ännu uttala sig om vad en stängning av chipsfabriken på Åland skulle innebära.
 • Chipspotatisodlare: De sista som lämnar landsbygden är jordbrukarna

  09.04.2016 Västnyland
  Potatisodlarna får vänta ännu en tid innan de får veta om de får odla potatis till chipsfabriken på Åland också nästa år. Men jordbrukare är vana vid motgångar så i Bromarv är potatisodlarna mer bekymrade över byns framtid än över chipsfabrikens öde.
 • Ledningen för Orkla besökte Åland

  01.03.2016 Inrikes
  Den högsta ledningen för Orkla Confectionary & Snacks besökte på måndagen chipsfabriken i Haraldsby på Åland. I samband med detta träffade man även landskapsregeringen med anledning av de samarbetsförhandlingar som pågår just nu.
 • "Det är en katastrof för Åland om chipsen försvinner"

  18.02.2016 Debatt
  Nyheten att Orkla överväger att flytta bort chipsproduktionen från Haraldsby har slagit ner som en bomb på Åland. Enligt den åländske riksdagsmannen Mats Löfström skulle det vara en katastrof om chipsen försvinner.
 • Svårt hitta ersättande gröda för potatis på Åland

  17.02.2016 Inrikes
  Det blir mycket svårt att ersätta potatisen som gröda ifall det skulle vara så att chipsfabriken på Åland läggs ned i samband med de pågående samarbetsförhandlingar som pågår inom Orklakoncernen.
 • Negativt besked för chipsfabriken

  15.02.2016 Inrikes
  Ytterligare ett negativt besked för chipsfabriken på Åland. Så uppfattas på Åland norska Orklas koncernchef Peter A Ruzickas uttalande förra veckan att hälften av koncernens fabriker ska läggas ned.
 • Färre potatisåkrar i Östnyland om chipsfabriken läggs ner

  04.02.2016 Östnyland
  Om chipsfabriken läggs ner på Åland skulle följderna i Östnyland bli ödesdigra för potatisodlarna. En liten ljusglimt i den mörka tunneln är trots allt att det är inne med närproducerade produkter.
 • Chips hälsosammare än godis?

  29.10.2015 X3M
  En kalori är inte en kalori. Det säger sig amerikanska forskare ha bevisat. Hur gjorde de det? Genom att proppa i barn en massa chips.
 • "Fetmaepidemin måste brytas"

  15.05.2015 X3M
  Den svenska radioprataren Henrik Johnsson tycker föräldrar till överviktiga barn ska förbjudas att köpa chips och godis till sina barn. Debatten går het.
 • Ska överviktiga förbjudas att köpa godis?

  15.05.2015 X3M
  Den svenska radioprataren Henrik Johnsson föreslår att vi ska förbjuda överviktiga att köpa godis och chips. Precis som att en berusad nekas alkohol, ska en överviktig nekas godis. Vad tycker du om idén? Svara på vår poll!