Hoppa till huvudinnehåll

konstarter

 • Björn Wargh - mannen bakom konsten

  29.01.2016 Österbotten

  Museiarbetstagarna är utställningarnas doldisar.

  På konstutställning är det konsten och konstnären som står i centrum. Sällan går tankarna till museiarbetstagarna, utställningarnas doldisar.

 • Nya frimärken väcker uppmärksamhet

  27.01.2016 X3M

  Frimärksserien visualiserar heta samtalsämnen i Finland.

  En räv i bur, en kvinna i slöja och en hummermiddag. Posten publicerar en ny frimärksserie som firar yttrandefriheten och Finland som fyller hundra år 2017.

 • Konstnären Beni Juslin har gått bort

  09.11.2015 Östnyland

  Juslin var aktiv i olika konstsammanhang i Borgå.

  Beni Juslin var bildkonstnär och arbetade bland annat med blandteknik. Tidigare fungerade han som keramiker.

 • Förstapriset bekräftar att hon är rubbad

  23.10.2015 Kultur och nöje

  Chockad Anna-Sofia Nylund-Allén vann tecknartävling

  Anna-Sofia Nylund-Allén vann den nya PON-tävlingen för unga tecknare. Som gröngöling på teckning var hon chockad av beskedet och ser det som en bekräftelse på att det som rör sig i huvudet på henne är intressant.

 • Rita en mandala och bli lugn

  21.10.2015 Strömsö

  Behöver du koppla av? Rita en mandala!

  Mandala är ett sätt att teckna för dem som tror att de inte är så bra på att rita. En mandala blir alltid lite finare än man trodde att den skulle bli.

 • Peter Lüttge: Hjälp! Var finns min G-punkt?

  30.09.2015 Kultur och nöje

  Ingen älskar budbäraren som kommer med dåliga nyheter.

  Ingen älskar budbäraren som kommer med dåliga nyheter. För en gångs skull var de kristna och de homosexuella överens: Artikeln borde aldrig ha skrivits och publicerats.

 • Handmålad webbdesign från 1921

  14.09.2015 Kultur och nöje

  Piet Mondrian konstruerade för 100 år sedan dagens webbsidor

  En fantastisk utställning i Martin-Gropius-Bau i Berlin visar den holländska målaren Piet Mondrians väg från landskapsmålare till stilikon.

 • Fyra ton sten målades vita

  15.06.2015 Östnyland

  Kumlet är ett led i Borgå konstförenings projekt LINK.

  Ett kummel invid Wilenius båtvarv i Borgå målades på måndag vitt under uppsikt av Borgå konstförening. Kumlet är en hedersbevisning till Borgå stads förgångna som havsstad och till en stad av idag som är ett öppet konstforum.

 • Måsen har landat på Karelia

  06.05.2015 Västnyland

  Tjechovs Måsen spelas på Karelia i Ekenäs.

  Ozonteatern och Teater Mars gästspelar med sin Tjechov-produktion på kulturhuset Karelia. De sista föreställningarna av Måsen ges i Ekenäs 6-8 maj.

 • Politisk teater och nya former på tysk teaterfestival

  03.02.2015 Kultur och nöje

  Jelinek, Brecht, Castorf och Beckett. När årets Theatertreffen-program offentliggjordes på måndagskvällen, var det bekanta namn som dominerade. Men det som utlovas är mycket politik, nya teaterformer, och en möjlig teaterskandal.

 • Ljusfestivalen Lux lyser upp Helsingfors

  05.01.2015 Kultur och nöje

  När vintern är som mörkast lyser ljusfestivalen Lux Helsinki upp huvudstaden i dagarna fem. I år kan du beskåda 17 konstverk längs med en rutt som börjar på Senatstorget och slutar vid Finlandiahuset.

 • Upplysande om ljus

  21.11.2014 Kultur och nöje

  Ljus i alla dess former behandlades i Experttimmen den 20.11 när Vegas antikkännare Bernt Morelius besvarade lyssnarfrågor. Men vi hann också med en hel del andra frågor om gamla, kära ting.

 • Unga konstnärer syns i Vasa

  08.09.2014 Österbotten

  Unga konstnärer i Österbotten får synlighet i och med Vasa Konstnärsgilles utställning Ung konst som kommer att visas i Konsthallen i Vasa. Den som är född 1979 eller senare och är bosatt någonstans i Österbotten eller identifierar dig som österbottning kan delta säger Konstnärsgillets ordförande Paula Blåfield.

 • Huset som blev konst

  08.09.2014 Östnyland

  Kombinationen renoverat jugendhus och konst lockar besökare till Almska gården i Lovisa.

 • Tvärkonstnärliga möten på första Bothnia Biennale

  04.09.2014 Österbotten

  På väg - det är temat för den första Bothnia Biennale, ett evenemang som inleds den 9 september. Representanter för olika konstformer bjuder på sina tolkningar av temat.

 • Dörrknackning om konst

  27.08.2014 Västnyland

  Från och med nu (27.8) kan Ekenäsborna räkna med ovanligt besök. Inom ramen för Pro Artibus pågår ett projekt där man knackar dörr för att prata konst

 • Näckrosor i kol

  12.06.2014 Konst

  Det enkla är oftast det vackraste. Några kolstreck på brunt papper ackompanjerat av några vita fält. Och så några tankar om Claude Monet och hans älskade näckrosor.

 • Underhållning vid fronten

  31.05.2011 Arkivet

  De som for till fronten för att underhålla, bevarade livslusten hos soldaterna. Vi får höra operettartister, tonsättare, skådespelare och arkitekter om livet vid fronten under fortsättningskrigets ställningsfas 1942-1944.