Hoppa till huvudinnehåll

plastikkirurgi

 • Privatkliniker i Åbo erbjuder blygdläppsförminskning och åtstramning av slidan – gynekologförbund kritiskt

  11.01.2018 Åboland

  Överläkare: Finns inga medicinska orsaker.

  Flera privata kliniker i Åbo erbjuder estetisk plastikkirurgi för kvinnors underliv. Finlands gynekologförening ställer sig mycket kritiskt till dem och anser att det inte finns några medicinska orsaker för operationerna. Gynekolog på en av de privata klinikerna menar i sin tur att många kvinnor söker sig till dem just för att åtgärda ett medicinskt problem.

 • Förslag: Nästan 450 fler operationer i Lojo sjukhus

  22.08.2017 Västnyland

  Ryggkirurgin avslutas medan fot- och vristkirurgin ökar.

  Lojo sjukhus kan precis som Raseborgs sjukhus få fler operationer att ta hand om. Ryggkirurgin kommer att avslutas men istället ökar vrist- och fotledsoperationerna.

 • Män vill oftare förbättra sitt utseende - lättare att få jobb, säger plastikkirurg

  20.04.2017 Inrikes

  Ofta viktigt i populärkulturen att män ser bra ut.

  Åtminstone 10 procent av de som genomgår en estetisk behandling eller skönhetsoperation i Finland är nu man, uppskattar plastikkirurger. Exakt statistik saknas men det verkar ha skett en stadig ökning under senare år.

 • Barnombudsmannen: Intersexuella barn måste skyddas

  31.08.2016 Inrikes

  Vänta med kirurgiska ingrepp, säger Kurttila.

  Barnombudsmannen Tuomas Kurttila anser att rättigheterna för intersexuella barn måste förbättras. Enligt Kurttila måste man vara försiktig med medicinska åtgärder ifall barnets hälsa inte är hotad.

 • Patrik utförde Nordens första ansiktstransplantation

  04.05.2016 Yle Fem

  Död man gav nytt ansikte åt en annan under Patriks ledning.

  Endast ett fåtal ansiktstransplantationer har utförts i världen, och den första lyckade ansiktstransplantationen i Norden leddes av Patrik Lassus, docent i plastikkirurgi.

 • Phoenix – en kvinnas ansikte

  14.08.2015 Kultur och nöje

  Ett sargat hjärta i en ärrad kropp.

  Förintelseskildringarna är många. Det finns de som skildrar livet innan helvetets portar öppnades. De som skildrar livet i koncentrationslägren. De som skildrar livet efteråt. Till sistnämnda grupp hör Phoenix.

 • Selfies i operationssal blev undersökning i Sydkorea

  29.12.2014 Utrikes

  En plastikkirurgisk klinik i Sydkoreas huvudstad Seoul undersöks av myndigheterna efter att personalen lagt ut bilder på nätet från en fest i operationssalen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

 • "Sluta klicka på skandalrubriker"

  24.10.2014 X3M

  Renee Zellweger har varit mycket på tapeten denna vecka. Hennes utseende har kritiserats och medierna har slängt ut skandalösa rubriker. Vi pratade med Peppe Öhman om utseendefixeringen och vad vi kan göra för att förbättra situationen.

 • Perfekt på tre månader

  09.09.2014 Titta och lyssna

  Vad händer när en helt vanlig tjej bestämmer sig för att börja följa alla råd för att uppnå det perfekta livet? Programledaren Ida Fladen utforskar en värld fylld med livsstilsexperter, råd, tips, terapi och regler för hur man på bästa sätt skall leva sitt liv.

 • Så här ska radio låta!

  26.08.2014 Kultur och nöje

  ”Så här ska radio låta! Jag får kicks!” skrev författaren Malin Kivelä när hon delade kortdokumentären ”Missnöjd” på Facebook. Direktsänd kortdokumentärfestival på Radio Vega, onsdag 27.8.

 • Positivare attityder kring skönhetsoperationer

  25.06.2014 Samhälle

  Den estetiska plastikkirurgin är ett omdebatterat ämne, men man kan märka en förändring i attityderna. De har inte alltid varit lika accepterande som de är i dag.

 • Radiohuset frågar: Är skönhetsoperationer okej?

  25.06.2014 Samhälle

  Bröstförstoringar, fettsugningar, botoxbehandlingar, ansiktslyft, näsomvandlingar - listan på hur man kan förändra sin kropp med hjälp av kirurgiska ingrepp är lång. Det är även listan på argument både för och emot skönhetsoperationer och nu vill vi ta reda på vad du tycker. Är det acceptabelt med skönhetsoperationer?

 • Ögonblicken som förändrade livet

  20.06.2014 Kultur och nöje

  Lyssna! Berättelser är Yle Vegas korta dokumentärer.

  Lyssna! Berättelser är Yle Radio Vegas nya satsning på kortkorta dokumentärer. De berättar ett helt liv på några minuter eller djupdyker ner i en enda avgörande stund.

 • Missnöjd

  20.06.2014 Kultur och nöje

  Hur långt ska vi låta det gå? Vad kan mera göras då skönhetsfixandet går över styr för den enskilda? När tonåringen önskar sig implantat i födisgåva eller då toppmodellen inte längre duger som hon är utan fotoshoppas och skulpteras till någonting som aldrig varit eller kan bli verklighet.

 • Hudtransplantation

  17.02.2014 Hälsa

  Hur går en hudtransplantation till? Blir det ett stort ärr på det ställe som huden tas från? frågade en läsare. Vi besökte Tölö plastikkirurgiska avdelning för att ta reda på svaret och visa hur en transplantation görs.