Hoppa till huvudinnehåll

plastikkirurgi

 • Skönhetsingrepp

  Män vill oftare förbättra sitt utseende - lättare att få jobb, säger plastikkirurg

  20.04.20172Inrikes
  Åtminstone 10 procent av de som genomgår en estetisk behandling eller skönhetsoperation i Finland är nu man, uppskattar plastikkirurger. Exakt statistik saknas men det verkar ha skett en stadig ökning under senare år.
 • Ett nyfött barn

  Barnombudsmannen: Intersexuella barn måste skyddas

  31.08.20165Inrikes
  Barnombudsmannen Tuomas Kurttila anser att rättigheterna för intersexuella barn måste förbättras. Enligt Kurttila måste man vara försiktig med medicinska åtgärder ifall barnets hälsa inte är hotad.
 • Patrik Lassus

  Patrik utförde Nordens första ansiktstransplantation

  04.05.20162Yle Fem
  Endast ett fåtal ansiktstransplantationer har utförts i världen, och den första lyckade ansiktstransplantationen i Norden leddes av Patrik Lassus, docent i plastikkirurgi.
 • Ronald Zehrfeld och Nina Hoss ser varandra i ögonen.

  Phoenix – en kvinnas ansikte

  14.08.2015Kultur och nöje
  Förintelseskildringarna är många. Det finns de som skildrar livet innan helvetets portar öppnades. De som skildrar livet i koncentrationslägren. De som skildrar livet efteråt. Till sistnämnda grupp hör Phoenix.
 • gangnam-distriktet hör till seouls förnämsta

  Selfies i operationssal blev undersökning i Sydkorea

  29.12.2014Utrikes
  En plastikkirurgisk klinik i Sydkoreas huvudstad Seoul undersöks av myndigheterna efter att personalen lagt ut bilder på nätet från en fest i operationssalen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
 • Jeanette Öhman

  "Sluta klicka på skandalrubriker"

  24.10.20142X3M
  Renee Zellweger har varit mycket på tapeten denna vecka. Hennes utseende har kritiserats och medierna har slängt ut skandalösa rubriker. Vi pratade med Peppe Öhman om utseendefixeringen och vad vi kan göra för att förbättra situationen.
 • Projekt perfekt

  Perfekt på tre månader

  09.09.2014Titta och lyssna
  Vad händer när en helt vanlig tjej bestämmer sig för att börja följa alla råd för att uppnå det perfekta livet? Programledaren Ida Fladen utforskar en värld fylld med livsstilsexperter, råd, tips, terapi och regler för hur man på bästa sätt skall leva sitt liv.
 • Agneta Bruun

  Så här ska radio låta!

  26.08.2014Kultur och nöje
  ”Så här ska radio låta! Jag får kicks!” skrev författaren Malin Kivelä när hon delade kortdokumentären ”Missnöjd” på Facebook. Direktsänd kortdokumentärfestival på Radio Vega, onsdag 27.8.
 • Skönhetsoperation

  Positivare attityder kring skönhetsoperationer

  25.06.2014Samhälle
  Den estetiska plastikkirurgin är ett omdebatterat ämne, men man kan märka en förändring i attityderna. De har inte alltid varit lika accepterande som de är i dag.
 • Kvinna speglar sig

  Radiohuset frågar: Är skönhetsoperationer okej?

  25.06.20142Samhälle
  Bröstförstoringar, fettsugningar, botoxbehandlingar, ansiktslyft, näsomvandlingar - listan på hur man kan förändra sin kropp med hjälp av kirurgiska ingrepp är lång. Det är även listan på argument både för och emot skönhetsoperationer och nu vill vi ta reda på vad du tycker. Är det acceptabelt med skönhetsoperationer?
 • Missnöjd

  20.06.2014Kultur och nöje
  Hur långt ska vi låta det gå? Vad kan mera göras då skönhetsfixandet går över styr för den enskilda? När tonåringen önskar sig implantat i födisgåva eller då toppmodellen inte längre duger som hon är utan fotoshoppas och skulpteras till någonting som aldrig varit eller kan bli verklighet.
 • Kortdokumentärer för radio

  Ögonblicken som förändrade livet

  20.06.2014Kultur och nöje
  Lyssna! Berättelser är Yle Radio Vegas nya satsning på kortkorta dokumentärer. De berättar ett helt liv på några minuter eller djupdyker ner i en enda avgörande stund.