Hoppa till huvudinnehåll

blödning

 • WHO befarar att Tanzania döljer misstänkta fall av ebola: "Ingen information trots flera begäranden"

  22.09.2019 Utrikes

  Eventuella smittade i landets största stad Dar es Salaam.

  Världshälsoorganisationen WHO anklagar Tanzania för att hemlighålla uppgifter om misstänkta ebolaoffer i landet. WHO säger sig ha fått uppgifter om flera möjliga fall av ebola i Tanzanias största stad Dar es Salaam, men man har inte fått någon officiell information av myndigheterna.

 • Antalet döda i ebola överstiger 2 000 i Kongo - grannlandet Uganda nu i riskzonen

  30.08.2019 Utrikes

  Skolbarn granskas noga då de passerar gränsen.

  Antalet döda i virussjukdomen ebola i Kongo överstiger nu 2000 medan antalet smittade överstiger 3000. Det uppger landets myndigheter.

 • Tamkanin drabbades av blödarfeber - Veterinär: "Smittar mycket lätt och går inte att bota"

  14.01.2019 Inrikes

  Den sjuka tamkaninen finns i Österbotten.

  Nu ska alla tamkaniner vaccineras mot blödarfeber. Den uppmaningen kommer Livsmedelsverket med efter att en tamkanin i Österbotten konstaterats ha den dödliga sjukdomen blödarfeber, eller RHD (Rabbit Hemorragic Disease).

 • Maradona intagen på sjukhus – opererades för blödningar i magen

  13.01.2019 Sport

  Legendaren har haft hälsoproblem den senaste tiden.

  Fotbollslegendaren Diego Maradona har genomgått en operation i Argentina bekräftar hans advokat Matias Morala. Läkarna hittade bråck i magen under en kontroll tidigare den här månaden.

 • Rutinoperationen tog hennes systers liv: "Jag blir fortfarande förbluffad inför hennes otur"

  16.11.2018 Österbotten

  Behövs en oberoende myndighet att vända sig till.

  Nina Westerback hade i tio års tid dragits med halsbesvär. I december 2015 opererades hennes tonsiller bort i en rutinoperation vid Vasa centralsjukhus. I komplikationerna som följde avled hon. För Ninas syster Maria har det varit viktigt att ta reda på allt om hur det kunde gå så fel.

 • WHO "extremt oroad" över att ebolaepidemin i Kongo-Kinshasa kan spridas utom kontroll

  25.09.2018 Utrikes

  Väpnade grupper och lokalt motstånd försvårar WHO:s arbete.

  Världshälsoorganisationen WHO säger sig vara extremt oroad över den pågående ebolaepidemin i nordöstra Kongo-Kinshasa. Attacker från väpnade grupper, lokala invånares motstånd och den geografiska spridningen av viruset kan snabbt förvärra epidemin.

 • "Ebolautbrottet i Kongo har nått en ny fas" - epidemin nådde en storstad

  17.05.2018 Utrikes

  Första fallet i staden Mbandaka med en miljon invånare.

  Kongo slår larm om att ett nytt ebolautbrott har nått en ny fas, då det ser ut att ha spritt sig till storstäder. Ett nytt fall av ebola har påträffats i staden Mbandaka i nordvästra Kongo. Tidigare har 42 misstänkta ebolafall rapporterats. Av de smittade har 23 avlidit, men alla på landsbygden.

 • Bruna flytningar - vad beror de på?

  06.07.2017 Sex & sånt

  Bruna flytningar nu och då.

  Jag är en 22-årig tjej som ibland får bruna flytningar, men inte bara i samband med mensen utan ibland cirka 2 veckor efter mensen. Vad beror det på?

 • Blödningar och p-piller

  06.07.2017 Sex & sånt

  Mens trots p-piller.

  Jag har börjat äta p-piller för snart en månad sedan för att inte bli gravid. Har börjat äta dem som man ska från mensens första dag. Det är bara det att jag fortfarande har mens då jag snart har ätit hela kartan. Inte rikliga blödningar, utan mera bruna och inte så ofta. Oftast blöder det efter sex eller då jag blir upphetsad. Är det normalt och hur kan man sätta stopp för det?

 • Blöder det alltid första gången?

  06.07.2017 Sex & sånt

  Första gången och blödningar?

  Kommer det alltid blod när man förlorar oskulden? För mig kom det väldigt lite blod och det fick min kille att tvivla på att jag varit oskuld. Jag är tjugofyra år.

 • Är det mens om man inte har ägglossning?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Mens, ägglossning på paus.

  Hej! Jag har ätit p-piller i många år och trivats bra med det. Inte för så länge sen fick jag dock veta att när man äter p-piller är ens ägglossning så att säga på paus. Jag blev lite fundersam över detta och tycker det är konstigt att jag helt har missat denna viktiga info trots att jag ätit piller i flera år. Nu undrar jag om man ens kan kalla den blödning man har när man håller en veckas paus med pillren för "mens" om man inte alls har ägglossning? Och om jag tycker mig känna olika "symptom" (t.ex. annorlunda flytningar) som man brukar ha i och med ägglossning, är detta då inbillning? Jag tycker också att jag är extra irriterad och känslig veckan innan mens och har tänkt att det är PMS, men kan man lida av PMS fast man inte har ägglossning?

 • Att förlora ett barn som aldrig föddes

  06.12.2016 X3M

  Annika Ljungberg har fått två missfall på ett år.

  Annika Ljungberg sitter i väntrummet med sin man och förbereder sig på att gå in till ultraljudsundersökningen. Hon är nervös och förväntansfull. I kväll ska de ringa släkt och vänner och delge den fina nyheten om det lilla fostret som växer i magen. Men så blir det inte. Det lilla fostret finns inte längre.

 • Blödningar och sår

  07.06.2011 Hälsa

  Så stillar du livshotande blödningar.

  Lär dig täppa till blödande artärer, stilla mindre blödningar, rengöra sår och veta vilka sår som ska sys. Hör akutläkare Tom Silfvasts första hjälpenlektion i sårvård.