Hoppa till huvudinnehåll

äggproduktion

 • MT: Påskfirandet hotas av äggbrist

  10.04.2017 Inrikes

  Den stora efterfrågan har tömt äggförpackarnas lager.

  Den stora efterfrågan på ägg har tömt äggförpackarnas lager, rapporterar tidningen Maaseudun Tulevaisuus. Risken finns att en del produkter tar slut till påsk.

 • Dava Foods sparkar vd Jan Lähde

  17.11.2016 Åboland

  Konkurrensen på äggmarknaden är hård.

  Dava Foods Finland, som har sin äggpackningsenhet i Piispanristi i S:t Karins, sparkar sin vd Jan Lähde. Enligt företagets pressmeddelande har konkurrensen i äggpackningsbranschen hårdnat och marginalerna har blivit mindre.

 • "Europas bästa ägg får Europas sämsta pris"

  24.08.2016 Åboland

  Sänkta priser för äggproducenter skapar oro.

  Priset som äggproducenterna i Finland får för sina ägg är nu bland Europas sämsta. Ett faktum som självklart oroar producenterna.

 • Äggpriserna fortsätter sjunka

  17.08.2016 Åboland

  Producenterna oroade över sjunkande priser.

  Priset som äggproducenterna får för sina ägg fortsätter att sjunka. I höst beräknas dessutom producentpriserna på konventionellt producerade ägg att sjunka ytterligare.

 • Hönsgödsel väller över Virmo

  14.06.2015 Samhälle

  200 000 hönor - men vad göra med hönsskiten?

  Hönsskit blev ett miljöproblem i Virmo i Egentliga Finland. Jättehönsgården Kanax skaffade dubbelt flera hönor, men byggde inte ut avfallshanteringen. När gödselstaden blev full lades gödseln på åkrar.

 • Munakunta grundar Nordens största äggföretag

  17.06.2014 Åboland

  Äggföretaget Munakunta från S:t Karins grundar ett nytt samföretag med danska Hedegaard. Företaget Muna Foods blir den största aktören i äggbranschen i Norden.