Hoppa till huvudinnehåll

parförhållande

 • Vill du undvika att bråka om pengar? Så här kan du fixa ekonomin tillsammans med din partner

  03.05.2018 X3M

  Ekonomirådgivare Mia Wägars bästa tips: Ha en pengadejt.

  I ett parförhållande finns både egna och gemensamma kostnader. Ekonomirådgivare Mia-Maja Wägar tipsar om hur du enklast sköter ekonomin så det blir enkelt och rättvist.

 • Facebook planerar dejtingtjänst och möjlighet att radera surfhistorik

  01.05.2018 Utrikes

  Tinders ägares aktier rasade på börsen.

  Facebook planerar starta en dejtingfunktion, meddelade grundaren Mark Zuckerberg på tisdagen på Facebooks utvecklarkonferens. Enligt Zuckerberg finns det 200 miljoner singlar på Facebook, så här finns något att göra, menar han.

 • #8 "Jag kände mig som en knarkhund när jag sniffade på kläder och väskor"

  24.04.2018 Tala om knarket

  Parförhållande tog slut på grund av droger.

  Jag började hata gräset och allt vad det gjorde med honom. Han blev trög, seg, rödögd, kom inte ihåg saker och framför allt ljög han mig rakt upp i ansiktet, skriver en läsare.

 • Meri och Johan gifter sig på sommaren i årets Rosenbröllop

  19.03.2018 Östnyland

  Rosenbröllopspar år 2018 är Meri Lohenoja och Johan Boxberg.

  Totalt fem par ställde upp som Rosenbröllopspar i Lovisa i år. Styrelsen för föreningen Lovisa Historiska Hus lottade vinnarparet, som blev Meri Lohenoja och Johan Boxberg.

 • Med humor, gnabb och kärlek mot ett långt liv tillsammans

  05.02.2018 Yle Fem

  Danska serien "Din för alltid" på Yle Fem och Arenan.

  Hur är det att dela säng, bord och fjärrkontroll dag ut och dag in ett helt liv? Kan man älska en människa hela livet? I serien Din för alltid träffar vi sex par som levt med varandra länge - väldigt länge.

 • Klamydian och gonorrén ökar - Läkare: också en trevlig och bekant person kan smitta dig

  23.01.2018 Åboland

  Klamydia- och gonorréfallen ökade år 2017.

  Klamydia- och gonorréfallen har ökat i Egentliga Finland under de senaste åren, visar statistiken. Även en trevlig och välklädd person kan bära på en könssjukdom, påminner specialläkare vid ÅUCS. Samtidigt brister många ungdomars kunskaper då det gäller könssjukdomar, säger lärare och läkare.

 • 1 800 samkönade äktenskap ingicks ifjol

  05.01.2018 Inrikes

  Lagen trädde i kraft i mars 2017.

  Av de samkönade äktenskapen var 620 nya vigslar i magistraten och 1 190 tidigare registrerade parförhållanden som ändrades till äktenskap, visar Befolkningsregistercentralens uppgifter.

 • De lyckligaste paren i Finland bor i Tallmo i Sibbo - inga skilsmässor på tre år

  04.12.2017 Östnyland

  Tallmo i Sibbo har minst skilsmässor i landet.

  Tallmo i Sibbo har minst skilsmässor i hela Finland. Under de tre senaste åren har inte ett enda av de över 270 gifta paren sökt skilsmässa.

 • Hur mycket egentid är okej i ett parförhållande?

  03.12.2017 Familj

  Familjeterapeuten Maria Sundblom Lindberg svarar.

  Alla behöver tid för sig själv ibland. Men hur mycket egentid är det okej att kräva eller ens behöva i ett parförhållande mitt i familjelivets vardagsrumba? Nyckeln ligger i att förstå varandras behov, säger familjeterapeuten Maria Sundblom Lindberg.

 • Otrohet: "Den andra kvinnan" ger mycket - men får väldigt litet tillbaka

  19.11.2017 Vega

  Vanlig uppmärksamhet i vardagen kan leda till otrohet.

  Att vara otrogen och ha "en affär" på sidan om är på inget sätt ovanligt. Men att vara "den andra kvinnan - eller mannen" är ingen lätt roll, och ingenting som man gärna erkänner för sig själv, säger familje- och sexualrådgivare Carita Frants i Vasa.

 • Utmaning: Dejta så mycket som möjligt

  10.11.2017 Vega

  Hur gick det då Michaela von Kügelgen testade powerdejting?

  Singlarna blir bara fler och fler i hela västvärlden, och här i Finland lever en miljon ensamma. Studier visar ändå att så gott som alla skulle vilja hitta någon att dela sitt liv med. En av dem är författaren och bloggaren Michaela von Kügelgen, som därför utmanade sig själv med att powerdejta under en vecka.

 • Coachning har blivit ett modeord: En del vill ha livsförändring, går på kurs och startar ett eget coachningsföretag

  07.10.2017 Samhälle

  Ingen kontroll över vem som får coacha.

  Allt fler företag erbjuder coachning. Branschen är brokig med många olika former av coachning. För en klient kan det vara svårt att navigera bland allt som erbjuds. Det finns ingen myndighet som övervakar verksamheten.

 • Märta Tikkanen om klassikern Århundradets kärlekssaga: “Jag skrev för att överleva”

  30.09.2017 Kultur och nöje

  Nya generationer hittar diktromanen, nu också som ljudbok.

  Trots att den ständigt aktuella diktromanen har nästintill 40 år på nacken, känner många unga kvinnor av idag fortfarande igen sig i texterna. Tikkanen skriver ärligt om sin längtan efter frigörelse och självförverkligande. “Jag ville mer än att vara en mammamaskin som kokar mat och är ljuvlig”.

 • Kan alla ha tur i kärlek?

  13.09.2017 Inrikes

  Ingrid Tollgerdt-Andersson är aktuell med bok om relationer.

  Då man står där på kyrktrappan eller i samboskapets flyttdamm är ambitionen förstås ett lyckligt slut. Vissa relationer har dock bättre förutsättningar än andra, säger Ingrid Tollgerdt-Andersson, aktuell med boken Relationer - himmel eller helvete.

 • Vi har ett dåligt sexliv

  06.07.2017 Sex & sånt

  Hjälp oss att få tillbaka vårt sexliv!

  Hejsan! Jag har sällskapat med min pojkvän nu i ett år och vårt sexliv fungerar inte alls, eller ärligt talat så har vi inget sexliv. I början fungerade det bra, men nu har han ingen sexlust över huvud taget. Jag vill jättegärna ha vårt sexliv tillbaka, men jag vet inte alls vad jag ska göra. Problemet sitter till största delen mellan öronen på min pojkvän. Han kan inte se mig som en älskare i sängen och på samma gång mor till hans barn. Jag är rädd för att vårt förhållande tar slut om vi inte får problemet löst. Tack på förhand!

 • Blöder det alltid första gången?

  06.07.2017 Sex & sånt

  Första gången och blödningar?

  Kommer det alltid blod när man förlorar oskulden? För mig kom det väldigt lite blod och det fick min kille att tvivla på att jag varit oskuld. Jag är tjugofyra år.

 • Blåmärken efter sex

  06.07.2017 Sex & sånt

  Tycker om lugnare sex.

  Hej! Jag och min kille har haft sex, och han knullade så hårt att jag fick blåmärken på mina lår och lite på höfterna. Och jag vågar inte säga att han gör det för hårt. Kan du hjälpa mig?

 • Har åldern någon betydelse?

  15.06.2017 Sex & sånt

  Vad är för stor åldersskillnad?

  Har åldern någon betydelse egentligen? Är sju och ett halvt år för stor åldersskillnad? Jag är själv femton år gammal.

 • Vad är skeden?

  14.06.2017 Sex & sånt

  Skeden, sexställning?

  Vad är sked för någon sexställning? Vad gör man då?

 • Påverkas sexlusten av antidepressiva?

  14.06.2017 Sex & sånt

  Bra sexlust, fast jag äter antidepressiva?

  Jag har varit ihop med samma underbara kille i cirka 4 år. I början hade vi jätteofta och superbra sex, men efter de första två åren började det dö ut. Nu har vi sex en gång i veckan om det är en bra vecka. Jag känner att han vill oftare än jag och att min lust drogs ner när jag började äta antidepressiva. Finns det något sätt att höja min sexlust?

Sidor