Hoppa till huvudinnehåll

afrikansk identitet

 • Afrikaner vill ha demokratiskt styre – men lever med korruption och ökande fattigdom

  21.10.2019 Svenska.yle.fi

  Senaste Afrobarometern visar hur afrikaner tänker.

  Den senaste Afrobarometern visar hur afrikaner i 34 länder på den Afrikanska kontinenten tänker kring demokrati, styre, ekonomi och samhälle. För första gången ställdes också frågor kring klimatförändring i enkäten som är gjord 2016-2018.

 • Afrikanska väggmålningar på Lovisavind

  08.07.2015 Östnyland

  Tuomo-Juhani Vuorenmaa ställer ut fotografier på reklam.

  Fotografen Tuomo-Juhani Vuorenmaa har under sina resor på 1980- och 90-talet till Tanzania och Kenya förevigat en försvunnen reklamkultur. Fotografierna ställs ut på Konstvinden.

 • Lyckopillret Afrodans

  22.05.2015 Kultur och nöje

  Dansen bär in i västafrikansk kultur.

  När föreningen Kpanlogo Yede kommer samman gungar det under fötterna. Västafrikansk dans, musik och matkultur förenas med rysk militärarkitektur i Kasern 13 i Vasa.

 • Fela Kuti – mannen som bar döden i sin ficka

  09.04.2015 Musik

  Hyllad, älskad, hatad och omdiskuterad – men helt unik.

  Han startade musikformen afrobeat. Fängslades för sina politiska åsikter. Gifte sig med 27 kvinnor – samtidigt. När han dog följde en miljon människor honom till graven. Hyllad, älskad, hatad och omdiskuterad – men helt unik. Fela Anikulapo Kuti är idag en legend större än sitt namn.

 • Skolan ger en negativ bild av Afrika

  18.08.2014 Inrikes

  När vi i skolorna talar om de afrikanska länderna så låter det ofta som att invånarna där inte kan göra något bra på egen hand och att de behöver vår hjälp. Det finns många lärare som har en gammaldags syn på vad Afrika är, säger Fred Dervin som är professor i mångkulturell utbildning vid Helsingfors universitet.

 • Böcker i bersån

  23.06.2014 Kultur och nöje

  Åtta sommaronsdagar under perioden 25 juni-13 augusti samlas ett brokigt gäng i bersån för att diskutera böcker om allt från Första världskriget och fotboll till böcker om läsning och sjukdomar. Här hittar du information om samtliga sändningar och en lista över de böcker vi diskuterar.