Hoppa till huvudinnehåll

jakttroféer

 • Trump backar i fråga om jakttroféer från elefant

  18.11.2017 Utrikes

  Presidenten ska enligt tweet först ta reda på alla fakta.

  USA:s president Donald Trump meddelar efter en kritikstorm att han avvaktar med beslutet att tillåta införsel av jakttroféer från elefanter.

 • Maylis Spiik: Skjut älgen men lägg inte upp den på Facebook

  02.11.2015 Åboland

  Många lägger upp trofébilder på sociala medier.

  Djurskyddsaktivisten Maylis Spiik efterlyser en bredare debatt om etiken vad gäller jakten på rådjur och älg. Fenomenet med trofébilder av fällda djur som sprids på sociala medier är avskyvärt anser Spiik.

 • Zimbabwe kräver att troféjägaren Palmer utlämnas

  31.07.2015 Utrikes

  Troféjägaren befinner sig nu på okänd ort.

  Zimbabwe kräver att den amerikanska tandläkaren och troféjägaren Walter Palmer utlämnas för att ställas inför rätta för tjuvjakt. Palmer befinner sig nu på okänd ort.

 • Troféjakten i Afrika fungerar inte som många tror

  28.08.2014 Lyssna på Radio Vega Åboland!

  De vilda djur, som troféjägarna i Afrika skjuter är inte så vilda och fria som vi kanske tror då vi ser bilder från de afrikanska vildmarkerna. T.ex. i Sydafrika finns det inga vilda djur alls - alla ägs av någon och säljs och köps som vilka handelsvaror som helst.

 • Bäst i NHL: Sidney Crosby

  25.06.2014 Sport

  Sidney Crosby var stjärnan nummer ett vid NHL:s årliga prisceremoni i Las Vegas. Pittsburghanfallaren vann Hart Trophy, Ted Lindsay Award och Art Ross Trophy.

 • Rask NHL:s bästa målvakt

  25.06.2014 Sport

  Boston Bruins finländska målvakt Tuukka rask har tilldelats Vezina Trophy som ges till NHL:s bästa målvakt. Dessutom valdes Rask till NHL:s All Starlag tillsammans med bland andra Sidney Crosby. Kolla in Tuukka Rasks tacktal på NHL:s webbplats!

 • Vinner Rask Vezina Trophy?

  24.06.2014 Sport

  Tuukka Rask är en av de tre finalisterna i kampen om Vezina Trophy som går till NHL:s bästa målvakt. Bostonmålvakten är för första gången med bland de tre bästa.

 • Foppa till Hall of Fame

  24.06.2014 Sport

  Svensken Peter Forsberg har valts in till NHL:s Hockey Hall of Fame tillsammans med tre andra legendariska spelare samt en tränare och en domare.