Hoppa till huvudinnehåll

multipelskleros

 • Medicinsk cannabis gav MS-patient livet tillbaka - läkarkåren skeptisk

  21.09.2016 Inrikes
  Läkarna är skeptiska till användningen av cannabis som medicin, mycket på grund av bristande kunskap och rädsla för att ämnet framkallar beroende. Bland läkare som förespråkar cannabis som medicin är ämnet fortfarande tabu och få vågar tala om det öppet. Svenska Yle har träffat en MS-patient som börjat må betydligt bättre av medicinska cannabis.
 • AFP: Lovande behandlingsform för MS effektiv – men inte riskfri

  10.06.2016 Inrikes
  En högriskbehandling med kemoterapi ledde till goda resultat i en kanadensisk undersökning, men en deltagare dog.
 • Hon hoppas på att bli helad från sjukdomen

  19.03.2016 Tro
  Flera personer i Bibeln har varit utsatta för prövningar. Hur har de hanterat det och vad kan jag lära mig av dem? Jag må nu vara i vilket skick som helst, men bevarar jag tron så har jag åtminstone det tryggat, säger Marianne Wasberg.
 • Pengar för MS-forskning i Åbo

  12.10.2015 Åboland
  MS-forskningen i Åbo har fått en betydande donation. Forskningen går ut på att ta reda på hur sjukdomen fungerar, på det sättet kan man hitta nya mediciner.
 • När benen plötsligt inte längre bär

  23.09.2014 Titta och lyssna
  Allt startade på en familjesemester 2006. 25 år unga Jason DaSilva tillbringade en dag med sin familj på stranden när han plötsligt inte kunde resa sig. Läkarnas dom var Multipel Skleros, MS.
 • Louise Hoffsten om krokarna på livets stig

  23.08.2014 Kultur och nöje
  Louise Hoffsten är svenska sångerskan som stått på scen i flera årtionden och på så sätt försäkrat sin plats i folkhemmen både hemma och utomlands. Livet har dock inte varit en dans på rosor och efter en uppslitande skilsmässa från sin första man blev hon 1996 diagnostiserad med sjukdomen MS (multipel skleros).