Hoppa till huvudinnehåll

barn i småbarnsåldern

 • Dikter om trötta mammor och högar av disk

  31.01.2017 Kultur och nöje

  I Lotta Sanhaies dikter möter vi småbarnsförälderns vardag.

  Hur klarar man sig genom rusningsåren med blöjbyten, morgongriniga ungar, en oförstående partner och högar av disk? Lotta Sanhaie debuterar med diktsamlingen ”Diskdikter” som är skriven mitt i, ur och om vardagskaoset och stafettlöpningen mellan triangeln hem-jobb-dagis.

 • Livat på två språk i Borgå musiklekskola

  16.03.2016 Östnyland

  Projektet riktar sig till 0–2-åringar och vuxna.

  Borgånejdens musikinstitut har startat tvåspråkiga musiklekskolor för noll- till tvååringar i anslutning till det riksomfattande "Tjolahåpp"-projektet.

 • Småbarn är rädda för fantasifigurer, äldre barn för spänning

  07.02.2016 Familj

  Varför är barn som fastklistrade vid tv-rutan?

  Ett barn som ser på ett barnprogram glömmer vad som är fiktion och vad som är verklighet - lite som en vuxen som lever sig in i en film.

 • Den digitala leken

  19.02.2015 Familj

  Digital lek kan stöda lekfullt tänkande, aktivera fantasin, skapa glädje av att lyckas och vara en del av verklig lek. Digital och verklig lek behöver inte utesluta varandra. Det viktiga är själva leken och det roligaste är att kunna skratta tillsammans.

 • Barnets utveckling från 0 till 15

  29.08.2014 Familj

  Funderar du på ditt barns längd eller vikt, trotsande eller när vilket vaccin ges? Läs mödra- och barnrådgivare Clara Blomqvists sammanställning av barnets utveckling under de första 15 åren.

 • Inget kommuntillägg i Korsholm

  20.08.2014 Österbotten

  Inte heller den här gången kunde bildningsnämnden i Korsholm införa ett kommuntillägg till hemvårdsstödet till dem som vårdar sina små barn hemma. Ett kommuninvånarinitiativ hade lämnats in där man önskade att kommunen skulle införa ett liknande kommuntillägg som Vasa har.