Hoppa till huvudinnehåll

praktikanter

 • Vasastuderande får praktikplats i amerikanska senaten – vill bidra med nordisk kunskap

  12.01.2019 Österbotten

  Anna kommer att jobba för senator Ron Wyden.

  Anna Sjöström kommer att tillbringa hösten i Washington D.C. och arbeta för Oregons senator Ron Wyden (demokrat). Det är fråga om en praktikantplats som hon fått genom Liberal praktik.

 • Ung i arbetslivet: Läsarnas kommentarer

  28.08.2017 Samhälle

  Unga förväntas jobba med nollavtal eller gratis.

  Flera av er har reagerat på ungas situation i arbetslivet. Det handlar både om nollavtal och långa praktikperioder där unga förväntas jobba gratis.

 • Yrkesutbildningen reformeras - utbildningen flyttar till arbetsplatserna

  05.03.2017 Åboland

  Tidigare kompetens och självstudier styr yrkesutbildningen.

  Kim Rosenberg valde yrkesinstitut i stället för gymnasium. Han tillbringar skoldagen i skogen och stortrivs. Frågan är om nästa årskull inom yrkesutbildningen får samma möjligheter. Yrkesutbildningen ska reformeras. Så gott som allt från linjeval till finansiering ska läggas om.

 • Så här ser Lola uppochner ut för dem som var med

  18.01.2017 Kultur och nöje

  Lola uppochner med två Arcadapraktikanters ögon.

  Unga tjejer och äldre män, gubbar med många egoistiska viljor. Så beskriver Rosa Woldhek och Johnny Aspelin karaktärerna i Lola uppochner. Själva har de som praktikanter varit med om inspelningarna av den finlandssvenska tv-serien, ett arbete som de karakteriserar som lärorikt, roligt, tungt, ja lite av allting…

 • Mini hjälper asylsökande att få jobb

  17.09.2016 Västnyland

  Saad Salah Hayder från Irak fick jobb på en byggfirma.

  En ny förening, Mini, ska hjälpa asylsökande i Västnyland att hitta jobb. Minna Fabricius och Nina Fagerström från Mini kontaktar nu företagare för att få ut de asylsökande i arbetslivet. Saad Salah Hayder från Irak har jobbat som byggarbetare i sex veckor.

 • Alexandra Furu puffar för finlandssvenskhet i Budapest

  10.09.2016 Österbotten

  Också flyktingsituationen är aktuell på praktikplatsen.

  Flyktingsituationen, minoritetsfrågor och finlandssvenskhet är några av de teman som Vasabon Alexandra Furu kommer att jobba med under sin praktik på Finlandsinstitutet FinnAgora, i Ungern. Ett land där flyktingfrågan är ett hett ämne.

 • Ny mobiltjänst hjälper flyktingar få jobb

  15.02.2016 Inrikes

  Det handlar om olika typer av tjänster.

  En ny mobiltjänst ska hjälpa asylsökande att hitta arbete och praktikantplatser i finländska företag. Den nya mobiltjänsten Recommend a Refugee kan på så vis främja integrationen.

 • Praktik: 60 000 oavlönade årsverken

  22.06.2015 Inrikes

  Vi har räknat ut hur många som arbetar utan lön i Finland.

  Oavlönad arbetspraktik är vanligt inom många yrkesutbildningar liksom inom sysselsättningspoltiken. Vi uppskattar vilken arbetsmängd som görs inom ramen för praktik utan lön.

 • Kom ihåg skattekortet till sommarjobbet

  16.04.2015 Inrikes

  Det går också att själv beställa skattekortet via nätet.

  För att påminna unga om att lämna in skattekortet till arbetsgivaren har Skatteförvaltningen inlett en kampanj som ska nå sommarjobbande unga. Även korta sommarjobb och avlönad praktik kräver skattekort.

 • En vecka med hundar och katter

  05.12.2014 Nyhetsskolan

  Praoplatsen bland djur.

  Då jag funderade på att välja praoplats hade jag inte någon idé om hurudan arbetsplats jag skulle vilja bekanta mig med. Hur som helst har jag alltid tyckt att arbetet som Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys gör är viktigt, och dessutom har jag varit intresserad av att göra volontärtjänst för till exempel just hemlösa djurs skull. Därför valde jag min praoplats egentligen inte tack vare själva jobbet utan av viljan att hjälpa till. Planer på att utbilda mig till djurskötare eller liknande har jag inte.

 • Sjukskötarstuderande vill ha mer praktik

  04.12.2014 Österbotten

  En grupp sjukskötarstuderande vid yrkeshögskolan Novia i Vasa vill ha mer praktik och praktisk undervisning. Trots att halva studietiden består av praktik anser de inte att det räcker.

 • Musikcafé After Eight kan tvingas permittera

  24.11.2014 Österbotten

  Musikcafé After Eight i Jakobstad kan tvingas permittera anställda nästa år. Trots att regionens kommuner skjuter till extra pengar räcker inkomsterna inte hela vägen. Caféet driver sedan många år ungdomsverksamhet och utbildning i Jakobstad.

 • Gymnasium eller yrkesskola?

  15.01.2013 Arkivet

  Vad skall en ung människa göra efter skolan?

  Vad skall en ung människa göra efter skolan? Det gäller att välja mellan gymnasiet och yrkesskolan.

 • Furuhjelms på Hongola gård

  19.04.2010 Arkivet

  Mor Helena styr i köket och dottern Christine på gården.

  Peter Berndtson har gjort en fascinerande dokumentär om Hongola gård. Och om mor och dotter Furuhjelm som styr och ställer där. Mor Helena i köket och dottern Christine på resten av gården.