Hoppa till huvudinnehåll

homoerotik

 • Kulturdebatt: Kan Tom of Finland bli riktigt stort?

  15.02.2017 Kultur och nöje

  Homoerotiska mansbilder tilltalar liberala stadsbor.

  Touko Laaksonens homoerotiska män verkar finnas överallt och gillas av alla. Men än så länge är inte Tom of Finland någon stor kommersiell framgång. Vem är det egentligen Tom of Finland tilltalar?

 • Med Tom of Finland i homoerotikens värld

  09.05.2016 Kultur och nöje

  Brett flinande muskelmän intog Konsthallen.

  Touko Laaksonen, skaparen av den överdrivet maskulina, homoerotiska Tom of Finland-karaktären, lyfte fram livet i marginalen och ville föra samman likasinnade män. I dag står hans verk för tolerans och sexuell jämlikhet och används till att sälja allt från kaffe till lakan.

 • Inte bara rumpan bar när Tom of Finland gör rentré

  06.05.2016 Inrikes

  Också konstnären Touko Laaksonens personlighet blottas.

  Finlands hittills mest omfattande exposé av Tom of Finland visas på Helsingfors Konsthall hela sommaren. Utställningen The Pleasure of Play är fylld av klassisk homoerotisk konst, men visar också nya sidor av konstnären Touko Laaksonen.

 • Sodom fanns i 50-talets homosexuella Rom

  11.10.2015 Kultur och nöje

  Konstnären Kalle Hamm tecknade en karta över syndens näste

  Konstnären Kalle Hamm tecknade en karta över syndens näste. Kartan baserar sig på ett filmmanusutkast av Pier Paolo Pasolini.

 • Helsingforspolitiker vill inte betala för homoerotisk konst

  23.09.2015 Huvudstadsregionen

  Orsaken bakom motionen fick VF att se rött.

  Den omtalade motionen om en staty till minne av konstnären bakom homoerotiska Tom of Finland fick under onsdagskvällen slutligen nej av Helsingforsfullmäktige. Vänsterförbundet gillade inte tanken bakom motionen.

 • Tom of Finland pop på hemmaplan

  25.08.2014 Kultur och nöje

  Freddie Mercury, Village People, Robert Mapplethorpe … under årens lopp har många konstnärer inspirerats av Tom of Finlands homoerotiska teckningar. I höst är Tom of Finland aktuell i Finland med två utställningar och frimärken som lanseras i början av september.

 • När ditt privata sexualliv blir ett brott

  16.05.2014 Arkivet

  Du kan bli förföljd och i värsta fall fängslad och dödad.

  I vissa länder är det inte bara homofoba klasskamrater som kan lägga sig i ditt sexualliv, också staten och myndigheter har åsikter. Du kan bli förföljd och i värsta fall fängslad och dödad.

 • Stor efterfrågan på Tom of Finland-frimärken

  24.04.2014 Kultur och nöje

  De homoerotiska Tom of Finland-frimärkena kom till förhandsförsäljning i dag och de har väckt ett ovanligt stort intresse. Det blev en sådan rusning till Itellas hemsidor att webbsidorna kraschade.

 • Homoerotiska frimärken ges ut

  13.04.2014 Kultur och nöje

  I september ger posten ut ett frimärksark med Tom of Finland-motiv.

 • Walentin Chorells pjäs Kattorna berättar om kvinnors drömmar

  27.02.2012 Arkivet

  Tv-pjäs om kvinnor, män, förhållanden och sexualitet.

  Hur är det att vara kvinna? Vad drömmer kvinnor om och hur går det när drömmarna blir verklighet? Walentin Chorell har skrivit en gripande pjäs om kvinnor, män, förhållanden och sexualitet.

 • Tom of Finland i Finland

  25.01.2011 Arkivet

  Tom of Finlands konst för första gången i Finland

  Länge var Tom of Finland känd internationellt, men inte i sitt hemland. Med sina bilder av muskulösa män betydde han mycket för homoerotisk konst och gaykultur. På 90-talet fick man för första gången se Tom of Finlands konst på galleri i Finland.