Hoppa till huvudinnehåll

Provinssi

 • Falska biljetter det stora problemet - ”Festivaler är säkrare än någonsin förr”

  20.06.2017 X3M

  De stora festivalerna är beredda på allt.

  De stora festivalerna i Finland är förberedda på dåligt väder och stora folkmassor och alla faror som kan komma med så många människor på en plats. Men festivalarrangörerna varnar för försäljning av oäkta biljetter.

 • Festival-Finland sväller (igen) i sommar

  25.01.2017 X3M

  Festivalsommaren 2017 jäser till en stjärnfylld deg.

  Stryk shortsen, bunkra upp med myggsprej, ta sjukledigt i förtid. Festivalsommaren närmar sig igen. I dag har de tre festivaljättarna Provinssi, Ruisrock och Ilosaarirock avslöjat nyheter tillsammans. Den största? Att Ultra Bra är tillbaka från de döda.

 • The Killers till Provinssi

  18.01.2017 Österbotten

  Det amerikanska rockbandet The Killers gör Finlandspremiär.

  The Killers kommer att fungera som huvudnummer på sommarens Provinssi-festival i Seinäjoki. Det amerikanska rockbandet äntrar scenen på öppningsdagen.

 • Silvana Imam: Säkerheten är artistens ansvar

  03.07.2016 X3M

  Silvana Imam om säkerheten på festivaler.

  Publikens säkerhet är artistens ansvar. Vi kan ställa krav på arrangörerna. Det säger Silvana Imam med anledning av våldtäkterna mitt under spelningar på svenska festivaler.

 • 24 saker vi lärde oss på Provinssi 2016

  03.07.2016 X3M

  Rammstein. Eld. Svetthångel. Blomsterkransar.

  Det här är X3M:s bekännelser från Provinssi 2016. En lista på 24 saker vi lärde oss om Rammstein, pyroteknik, veganer, snapchat, humpsvakar och hångel på bron.

 • Mamma är Auroras förebild

  02.07.2016 X3M

  Norska stjärnskottet besöker Finland för första gången.

  20-åriga Aurora från Norge lever för musiken. Hon har tagit paus i sina studier och satsar helhjärtat på musiken. Nu besöker hon Finland för första gången.

 • Festivaldebut för finlandssvenska Venior

  02.07.2016 X3M

  Emelie Sederholm från Grankulla uppträdde på Provinssi.

  Det är en rätt omtumlad Venior vi möter backstage på årets Provinssifestival. Emelie Sederholm som går under artistnamnet Venior har just gjort sin första, men garanterat inte sista, festivalspelning i karriären.

 • Så här smugglar de in sprit på Provinssi

  02.07.2016 X3M

  Festivalbesökarna på Provinssi har många knep.

  Vi ställde oss vid porten till Provinssi för att ta reda på om finländarna fortfarande smugglar in sprit på festivaler. Det gör de.

 • Möt Ungerns största rockstjärna

  01.07.2016 X3M

  Zoltan Bathory från Five Finger Death Punch njuter av livet.

  Hur är det att växa upp med rockstjärnedrömmar i ett kommunistiskt land? Zoltan Bathory från Five Finger Death Punch försökte bygga en gitarr av föräldrarnas kaffebord och var tvungen att smita från polisen när han gick på spelningar.

 • Vi listar sommarens maffigaste festivaler och lineups

  09.06.2016 X3M

  Vi hjälper dig hitta rätt i festivaldjungeln.

  Hitta rätt i festivaldjungeln! Vi har listat sommarens maffigaste festivaler och deras fullständiga lineups på ett och samma ställe för att göra livet lite lättare för dig.

 • Rudimental berättar torra skämt

  03.07.2014 X3M

  Rudimental är bra på att samarbeta med stora namn. Och flera samarbeten vill de gärna ha. Nicke Aldén från Veckoslutskomittén träffade Piers Aggett och Kesi Dryden från det fyrmanna brittiska bandet då de besökte Finland och Provinssi Rock för första gången.

 • Nonono och framgången

  02.07.2014 X3M

  Nonono har äntligen fått den uppskattning de förtjänar i hemlandet Sverige. Det hindrar dem ändå inte från att ta över USA. Och försova sig till intervjuer.

 • The Prodigy kommer till Provinssirock

  06.02.2014 X3M

  Provinssirock verkar leverera flera stora artister i år. The Prodigy och M.I.A. är två av dem.

 • Festivalminnen från sommaren 2013

  25.12.2013 X3M

  Sommar betyder långa nätter och så många festivalbesök som möjligt. Sommaren 2013 var inget undantag. Vi gick vi på en hel del härliga festivaler.