Hoppa till huvudinnehåll

rekvisita

 • Så här byggdes dramaserien Vår tid är nu - scenografen Michael Higgins berättar hur man tänkte fram den svenska restaurangen

  07.08.2018 Kultur och nöje

  Från några ord på ett papper till en värld att stiga in i.

  Passa på att se reprisen av den svenska dramaserien "Vår tid är nu" så är du redo för fortsättningen i oktober! Här får du följa med bakom kulisserna och se hur man byggde dem!

 • Anette skaffar fram allt från skelett till kaffekoppar

  10.12.2014 Åboland

  Anette Fagerström är rekvisitör och teknisk chef på Åbo Svenska Teater. Hennes jobb går ut på att skaffa fram det som scenografen kommer på att behövs för en pjäs och det kan vara ganska så krävande.

 • Tre musketörer i Korsholm

  04.07.2014 Österbotten

  Korsholms teater sätter i sommar upp pjäsen De tre musketörerna. Patrik Willför från styrelsen för Korsholms teater och regissören Carla Fri utlovar att föreställningen innehåller mycket action, intriger, romanser och spännande historier.

 • Vi besöker Svenska Teatern

  28.05.2013 Arkivet

  Vi får besöka alla skrymslen och vrår i teaterbyggnaden.

  Carl Mesterton besöker Svenska Teatern i Helsingfors. Vi får besöka alla skrymslen och vrår i teaterbyggnaden. Och är det överhuvudtaget möjligt att få det att fungera ekonomiskt.

 • Filifjonkan som trodde på katastrofer är en allvarlig tv-film i vackra kulisser

  10.09.2008 Arkivet

  Filifjonkan är ständigt rädd. Vad händer när tromben kommer?

  Filifjonkan är ständigt rädd. Allt kan ju hända. Tromber, jordbävningar, cykloner och flodvågor. Men vad händer när en riktig katastrof närmar sig?

 • Sommarnyttigt i svartvita kulisser

  21.06.2007 Arkivet

  Allt om huggormsbett, utombordsmotorer och fiske.

  Här har vi ett "Strömsö" anno 1967, med råd och tips inför sommaren. Lär dig allt om huggormsbett och utombordsmotorer, samt att filea gädda och fjälla braxen. Blandat med pigga visor av Bosse och Robert. Allt i somriga, svartvita kulisser.

 • Lucia och luciamammorna

  13.12.2006 Arkivet

  Det går mycket tid och planering till att ordna Lucia.

  Det går mycket tid och planering till att hålla Luciatraditionen vid liv. Bakom kulisserna är det Luciamammorna Bibi och Berit som håller i trådarna, år efter år.