Hoppa till huvudinnehåll

butiksbilar

 • Kauppalehti: Alko vill ersätta butiker med bilar

  11.11.2016 Inrikes

  När försäljningen minskar måste Alko komma med nya idéer.

  Minskad försäljning har fått Alko att tänka på nya kreativa lösningar. Nu planerar man att stänga sina små butiker och i stället införa butiksbilar, skriver Kauppalehti.

 • Med halalkorv och dadelsirap till Mjölbolsta

  10.02.2016 Västnyland

  Asylsökande är viktiga kunder i butiksbilen.

  En butiksbil betjänar numera flyktingförläggningarna i Västnyland med omnejd. De nya kunderna säkrar samtidigt framtiden för bybutiken i Lappböle, Kyrkslätt.

 • Rädslan för flyktingar minskar i Evitskog

  13.11.2015 Inrikes

  Många ortsbor accepterar flyktingar i sitt närområde.

  Vid flyktingförläggningen i Evitskog upplever man att ortsbornas attityder till flyktingarna har blivit positivare. Den hätska debatten i somras har ebbat ut och många frivilliga vill hjälpa flyktingarna.

 • Köpman i Hangö säljer till seglare och lastbilschaufförer

  15.07.2014 Västnyland

  Varuhus, supermarket och hypermarket. Det är stora enheter som gäller för butiker i dag. För att den lilla butiken ska överleva måste man vara mera personlig och erbjuda småskaliga tjänster. Köpman Tom Asplund försöker nå både turister och långtradarchaufförer med sina affärstentakler.

 • Från åkern till brödhyllan – ett bröd blir till

  18.10.2012 Arkivet

  Nyfikna kameran tar reda på hur ett bröd blir till.

  Nyfikna kameran i Journalen tar reda på hur ett bröd blir till. Vi får se processen med matbröd, piroger och de vackraste konditoriprodukter.

 • Från butiksbil till R-kiosk

  17.02.2011 Arkivet

  Varifrån får finländaren sitt dagliga bröd? På 1980-talet drog man in en mängd butiker på glesbygden. Och nära städer dök köpcenter upp.

 • Köpcenter - en livsstil

  19.01.2011 Arkivet

  På 1980-talet växte stora köpcenter upp i centrum av städer.

  På 1980-talet växte stora köpcenter upp i centrum av städer. Det var köpcenter där man inte bara skulle handla varor utan också trivas och vistas. Sådana platser var Forum och Östra Centrum i Helsingfors och Thalia i Åbo.