Hoppa till huvudinnehåll

vegetabiliska proteiner

  • Låtsaskött är ett klimatsmart alternativ till biffen

    17.05.2018 Strömsö

    Många väljer att minska på köttätandet.

    För den som inte vill äta kött men ändå vill ha något köttliknande på tallriken finns numera gott om alternativ. Låtsaskötten är proteinrika, har liten klimatpåverkan och är en genväg i det gröna köket.

  • Laga insekttacos - piffa upp barnfamiljens favorit med syrsor och mjölmaskar

    10.05.2018 Mat och dryck

    Gräshopporna är proteinrika och kan ersätta malet köttet.

    Stekta insekter kan bra ersätta malet kött eller broiler i den sedvanliga tacosen eller tortillan. Insekterna är krispiga och har dessutom en egen smak.

  • Fredrik Paulún: Min mission är att få folk att må bättre

    25.02.2017 Mat och fritid

    "Fredrik Paulún om rollen som känd näringsfysiolog".

    Fredrik Paulùn är en av Sveriges mest populära näringsfysiologer. Han har författat ett tjugotal böcker om olika dieter och skriver inlägg för ett flertal tidningar. För 20 år sedan var Fredrik med om att lansera GI-dieten i sitt hemland, men hur ser han på kolhydrater, hälsohets, proteintrender och rollen som näringsauktoritet idag?

  • Folk mumsar i sig havre som aldrig förr

    16.09.2016 Inrikes

    Det är goda tider för havrebaserade produkter.

    Havre har blivit favoritspannmålen bland hälsomedvetna människor. Det dricks havremjölk och äts havreyoghurt som aldrig förr. Den nya hitprodukter pulled havre lovar dock mer än vad den kan hålla i fråga om utbud.

  • Paulig köper majoriteten i pulled havre-tillverkare

    01.09.2016 Inrikes

    Finländsk matinnovation ska ut i världen.

    Livsmedelskoncernen Paulig köper 51 procent av Gold&Green Foods som tillverkar den omtalade nya livsmedelsprodukten pulled havre. Företagen strävar efter framgång internationellt.