Hoppa till huvudinnehåll

dansbranschen

 • Dansdax lever sin dröm

  08.01.2016 Kultur och nöje

  Dansdax har ett succéår bakom sig.

  Österbottniska dansbandet Dansdax har ett succéår bakom sig. Bandet gjorde en omstart och återtog bandnamnet ifjol vintras. Killarna släppte en EP skiva och har snart ett helt år bakom sig på Radio Vegas danslista. Dessutom just nu på första plats.

 • Banbrytande fotbollsdans från Norge

  29.10.2015 Kultur och nöje

  Danskompani från Norge i en spektakulär fotbollsdans.

  Hårdrock, testosteron och spektakulära rörelser. Mi Wegelius ser en fotbollsdans som säger mycket om oss som människodjur.

 • Lasse Stefanz om människans bästa vän

  25.09.2015 Kultur och nöje

  Lasse Stefanz toppar Danslistan.

  Efter 20 veckor på Danslistan toppar Lasse Stefanz med söta sången Jag skulle ge vad som helst, en låt med Änglahund-tema. Bandet och låten har varit jurygruppens favorit hela vägen och nu vaknade också webbröstarna. Lasse Stefanz kallar sig Nordens största dansband och där är de kanske inte så långt ifrån sanningen.

 • Ännu en Martin

  03.04.2015 Kultur och nöje

  Hasses bror Janne Martin och hans band

  Dansbandsvärlden känner Hans Martin som grundare av Tommys och som låtskrivare tillsammans med hustrun Gunborg. Men hans mindre kända bror Janne Martin har också sitt eget dansband hemma i Sverige. Och vad heter det? Jo Janne Martins, naturligtvis.

 • Angelina fick en egen sång

  11.09.2014 Kultur och nöje

  Angelina vägde bara 470 gram när hon föddes. Det blev en tuff start för henne och familjen i Sundom. Idag mår Angelina bra och har fått en egen sång. Mamma Marlene Östersund i dansbandet Marlenes skrev en låt om sin lilla flicka. Marlene berättar att orden bara rann ur henne och att lilla Angelina redan gillar låten. Marlenes utmanar på veckans Danslista med nya singeln Angelina.

 • Thomas Lundin fick fem frågor om dans

  05.09.2014 Kultur och nöje

  Thomas Lundin debuterar på Danslistan med nya låten Bara när jag blundar. En sång skriven av vissångerskan Anna Döbling och i Thomas Enroths arrangemang en danslåt lämplig på vilket dansgolv som helst. Lundin har gästat Vegalistan under åren, men nu testar vi honom för första gången hos dansvännerna. Thomas fick fem frågor om hans förhållande till dansmusik.

 • Årets sångare hade underkänt i sång

  21.07.2014 Kultur och nöje

  Olle Jönsson från dansbandet Lasse Stefanz fick en Guldklave i kategorin Årets sångare i Malung. Han är förstås glad över utnämningen, också om Lasse Stefanz håvat in ett otal Guldklavar under årens lopp. Till saken hör att Olle hade underkänt i sång i skolan, men det säger väl mer om skolan än om Olle med den mörka basrösten.