Hoppa till huvudinnehåll

ekorre (art)

 • Flygekorren som nästan försvann i Pojo

  26.12.2016 Västnyland

  Tidigare fanns den skyddade arten på många håll i Pojo.

  Kåre Karlsson knäböjer vid asp efter asp i Skogböle i Pojo. Krafsar bort löv, kollar mossan som växer på stammens nedre del. Någon timme senare och några kilometer bort hittar han äntligen det han söker: orangefärgade små korn och brun mossa. De små kornen är så färska att det alldeles säkert sitter en flygekorre och trycker i sitt bo ovanför Kåre Karlssons huvud.

 • Väck väggarna till liv med muralmåleri!

  05.02.2016 Strömsö

  Dags att fara upp längs väggarna!

  Att måla eller rita på väggarna är någonting som de flesta av oss har blivit tillsagda att inte göra när vi var små. Många gjorde det ändå och var väldigt nöjda över resultatet. Den känslan ska vi använda oss av.

 • Camilla gör konst av kork

  10.12.2015 Strömsö

  Tjuren Ferdinand uppskattade kork. Så även vi!

  Kork är ett behagligt material som kan användas till så mycket mer än grytunderlägg. Perfekt som ingrediens till avskalad tavla.

 • Utmattad ekorrunge skuttade in på veterinärklinik

  07.07.2015 Östnyland

  Ekorren led av näsblod.

  En liten ekorrunge med näsblod skuttade in på Morelius smådjursklinik i Sibbo. Nu har ekorrungen återhämtat sig efter sina äventyr.

 • Där djuren tar över

  10.04.2015 X3M

  Hit ska du åka för att se stora samlingar djur.

  Visste du att det finns flera olika ställen ute i världen där djuren nästan tagit över? Här i Norden finns det också en del ställen med enorma mängder djur. Kolla in dem här.

 • Flygekorre är blygekorre

  13.10.2014 Huvudstadsregionen

  Den skyddade flygekorren trivs som handen i handsken i urbana Helsingfors. Det är här den får leva ostört och glida runt från träd till träd. Men trots att den nu flyttat permanent till huvudstaden, så är det lättare sagt än gjort att hitta spår av den mytomspunna gnagaren.

 • Ekorren behöver inget extra vatten

  24.07.2014 Titta och lyssna

  Ekorren klarar sig med den vätska den får i sig via maten och daggen, slog Naturväktarna fast i torsdagens sändning.