Hoppa till huvudinnehåll

Ars

 • Från 1 till 48140228 på tusen år

  07.04.2017 Kultur och nöje

  Är "AS Long As Possible" världens längsta konstverk?

  Vad är det som går och går - så länge som möjligt? AS Long As Possible är ett animationsverk som snurrar som bäst på ARS17 på Kiasma - är det världens längsta konstverk?

 • Teaterrecension: Schönheitsabend på Kiasma teatern

  07.04.2017 Kultur och nöje

  Schönheitsabend är en energisk och smart performance.

  Balett möter striptease möter fantasy. Florentina Holzinger & Vincent Riebeek vrider på klichéer och skapar helt egna konstnärliga uttryck i den eggande och fartfyllda Schönheitsabend, som är en del av Kiasmas ARs17. Här överskrids dikotomier och kategorier utan att det blir maneriskt, sexistiskt eller exploaterande.

 • Digikonst och internet på ARS17

  29.03.2017 Kultur och nöje

  ARS17, utställningen för nutidskonst är här igen .

  ARS, utställningen eller kavalkaden för nutidskonst, är tillbaka på Kiasma efter sex års väntan. Temat på ARS17 år digital konst och med den samtida konstens medel inbjuds åskådaren på en resa genom den digitala nutiden och framtiden.

 • På ARS-utställningarna har konsten alltid provocerat

  24.03.2011 Arkivet

  Från popkonst via kroppsvätskor mot digital konst.

  I över femtio år har finländarna fått beundra eller förfasa sig över den moderna konsten på Ars-utställningar. Målet har varit att provocera och väcka debatt, men också att underhålla. Vägen har gått från 1960-talets popkonst via hemelektronik med kroppsvätskor mot digital konst. Följ med från 1961 till 2011.