Hoppa till huvudinnehåll

tygtryck

 • Gör lyxiga textildekorationer i guld eller annan metallnyans

  28.03.2019 Hobby och hantverk

  En teknik för textilier att göra själv.

  Med textilfoliepasta och textilfolie i metallfärg kan du själv göra egna mönster på olika sätt. Gör dussintextilier unika och personliga. Sätt pricken över i på egensydda textilier eller dölj fläckar och fräscha upp det du har hemma.

 • Gör dina dussinplagg unika med egna glittermönster

  09.05.2018 Hobby och hantverk

  Dölj fläckar och hål eller skapa unika plagg av dussinvaror.

  Skär, klipp eller stansa ut figurer och text och stryk fast på t-tröjor, väskor, mössor eller var du vill. Ge ny fräschör till gamla kläder eller förvandla dussinplagg till unika.

 • Tryck rosenmönster med sallad, selleri och kål på tyg och papper

  11.12.2014 Hobby och hantverk

  Bioavfall blir pysselmaterial - se på salladen med nya ögon.

  Här har Lee testat tre olika grönsaker och fått tre olika sorters rosentryck som hon gjort kort, paketpapper och en löpare med.

 • Tygtryck med potatis, penna och pappersrulle

  21.10.2014 Hobby och hantverk

  Gör dina egna inredningstyger med egna mönster i valfria färger och geometriska former. En halverad potatis kan skäras och användas som stämpel i bästa 70-80-tals anda. Komplettera med hushållspappersrulle och en helt vanlig penna med suddgummi i toppen så gör du enkelt fler stämplar och former.

 • Från potatiskällare till miljonföretag

  30.01.2014 Österbotten

  På några år har Tetrix i Jakobstad nått en omsättning på en miljon och fem anställda. Det började som ett enmansföretag i en potatiskällare i Kisor 2006. I dag kunde vd Mats Sandvik inviga nyrenoverade utrymmen i gamla järnvägsstationen.

 • Marimekkodesigner: "Jag skäms"

  29.05.2013 Inrikes

  Helsingin Sanomat avslöjade i morse att ett av Marimekkos tygmönster, Metsänväki, eller Skogsfolket, från 2007, är ett plagiat. Designern Kristina Isola medger plagieringen. "Jag kom inte att tänka på upphovsrätter," skriver Isola i ett pressmeddelande.

 • Säckväska med tygtryck

  16.05.2013 Hobby och hantverk

  Om man har stora intressen som jag, behöver man stora kassar. Det går ju bra att sy hållbara kassar av gamla presseningar, men vill man trycka mönster eller text så finns det ju annat mer lämpligt material man kan återanvända. Jutesäcken förvandlas lätt med hjälp av tygtryck med ram och schablon.