Hoppa till huvudinnehåll

bakning

  • Höstens läckraste kaka görs med kråkbär

    24.08.2018 Strömsö

    Anni har bakat en god, lätt och snabbt lagad kråkbärskaka.

    Yles kampanj – Vi drar till skogs – lyfter fram kråkbär, som många bärplockare lämnar orörda i skogen. Anni, som bloggar om att baka, fick en annorlunda uppgift: att baka en kaka på kråkbär som ska vara god, lätt att göra och läcker att se på.

  • Soppa på ugnsbakad zucchini med frasig zucchinibrioche

    17.08.2018 Recept

    Frys in höstens vardagsmat på burk.

    Zucchini utgör basen för denna härligt lena soppa. För att få till en riktigt matig helhet serveras den med en fyllig brioche med inslag av zucchini och rödlök. Zucchini går även bra att frysa in, så passa på att ta tillvara stora som små inför vintern!

  • Låt tomatsåsen göra pizzan!

    10.08.2018 Recept

    En riktigt god hemlagad tomatsås är basen för läcker pizza.

    Pizzabaket börjar med att du kokar ihop Pauls mustiga tomatsås.

  • Pauls pizzakanter med tomatsås

    09.08.2018 Recept

    Frasiga och välkryddade till valfri god dipp.

    Pizzakanter låter inte som någon höjdare. Men om man gör enkom bara kanter blir det en riktig höjdare. Viktigt att man har en riktigt god tomatsås till, någonting gott att dippa i och att man kavlar degen tunt så att det egentligen inte blir några kanter.

  • Västerbottenpaj med rostade sesamfrön

    09.08.2018 Recept

    Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.

    En enkel paj med god ost och med smak av rostade sesamfrön och kummin. Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.

  • Värmeböljan påverkar både restaurangpersonal och bagare: “Armar och ben är fuktiga och man är svettig överallt”

    20.07.2018 Åboland

    Hos bagaren Robert kan man svalka sig i kylrummet.

    Vardagen är varm och svettig i många restaurangkök just nu under värmböljan. Hos bagaren Robert Malm i Pargas kan man svalka sig i kylrummet om det behövs.

  • Hemlagat och nygräddat är alltid godast - prova på Pauls tunnbröd

    09.06.2018 Mat och dryck

    Hemligheten ligger i mjölet av god kvalitet.

    Hemligheten ligger i mjölet av god kvalitet.

  • Att fira den nya studenten behöver varken vara svårt eller dyrt - så här ordnar du dimissionsfesten utan att få magsår och tomt bankkonto

    27.05.2018 Kultur och nöje

    Tips för dig som funderar hur du ska hinna med allt.

    Att fixa till dimissionsfest kräver planering och förberedelser men ska det behöva vara så överflödigt med femtielva sorter? Kan man göra det enklare för sig utan att pruta på festliga stämningen? Det bestämmer du själv.

  • Det stora tårtbygget - baka en tårta på höjden

    15.02.2018 Mat och dryck

    Hur du undviker att baka en sned tårta med grynig frosting.

    Hur du undviker att baka en sned tårta med grynig frosting.

  • Bröd med insektmjöl

    10.01.2018 Recept

    Den lättaste vägen att vänja sig med insekter i maten.

    Nu är det tillåtet att sälja och odla insekter också i Finland. Börja med mjuklandning - prova Strömsös syrsesemlor!

  • Strömsös söta julpudding

    24.11.2017 Recept

    Årets julkaka som du kan göra redan nu!

    Strömsös julpudding är en variant av den klassiska engelska julpuddingen. Den smakar extra gott serverad med goda ostar och en stor kanna hett te.

  • Större efterfrågan än utbud på närbakat bröd

    04.07.2017 Östnyland

    Efterfrågan på närbakat bröd är större än utbudet.

    Enligt köpmännen köper kunderna gärna närproducerat bröd. För de mindre bagerierna kan det ändå vara svårt att få sina bröd och bakelser sålda via matbutiker.

  • Bråda dagar på bagerierna

    01.06.2017 Österbotten

    Skolavslutningstider innebär mycket arbete för bagerierna.

    Skolavslutningstider innebär mycket arbete för bagerierna som ska baka och leverera tårtor och kakor till examensfester. Prinsess- och jordgubbstårtor är fortfarande populära medan smörgåstårtorna minskar.

  • Venezuela griper sockerbagare - mjölet måste användas till bröd

    17.03.2017 Utrikes

    Förbjudet att baka kakor i det ekonomiskt krisande landet.

    Den ekonomiska krisen i Venezuela tar sig utryck på allt mer makabra sätt. Den här veckan har fyra bagare gripits för att de har bakat kakor istället för bröd.

  • Sébastien Boudet sjunger surdegsbrödets lov

    14.01.2017 Österbotten

    Den fransk-svenske bagaren ledde kurs i Korsnäs.

    Att baka surdegsbröd är det klokaste sättet att förädla spannmål till mat. Det säger svensk-franske bagaren Sébastien Boudet, som den här veckan har lett en kurs i surdegsbakning i Korsnäs.

  • Pepparkaksbak med barn

    08.12.2016 Barn

    Att baka pepparkakor tillsammans är ett älskat julpyssel.

    Att baka pepparkakor tillsammans är ett älskat julpyssel.

  • Tårtor utöver det vanliga

    29.09.2016 Yle Fem

    Tobias Hamann-Pedersen inspireras av närmiljön

    Tobias Hamann-Pedersen har via vinst i en baktävling på dansk tv gjort sig känd som en riktig mästarkonditor. Nu har han fått sin egen programserie och ger sig ut i Europa för att låta sig inspireras av lokala recept och traditioner. Program som är mycket mer än bara läckra bakverk.

  • SLC vill ursprungsmärka restaurangmaten

    23.09.2016 Österbotten

    SLC har skickat skrivelse till minister Tiilikainen.

    Alla spannmålsbaserade livsmedel borde ursprungsmärkas, även på restauranger. Det kräver Svenska lantbruksproducenternas centralförbund (SLC) i en skrivelse till jordbruks- och miljöminister Kimmo Tiilikainen.

  • Han bakar en 25 meter lång tårta till Konstens natt i Vasa

    11.08.2016 Österbotten

    Abel Belay ville fira att Konstens natt fyller 25.

    Konstens natt i Vasa fyller 25 år och det ska firas med en tårta bakad på hela 2000 ägg. Kockstuderande Abel Belay ligger bakom idén. Han visste inte hur stort projekt han gav sig in på när han lovade baka den 25 meter långa tårtan, säger han.

  • Lakritsknäckebröd från Borgå förtjusar i Frankrike

    11.07.2016 Östnyland

    Johanna von Wright tillverkar knäckebröd i olika smaker.

    I Johanna von Wrights lilla knäckebrödsfabrik i Borgå tillverkas knäckebröd som skördar framgång bland franska restaurangägare. Knäckebröd med smaker av lakrits, fänkål och svartvinbär faller de franska gourmanderna i smaken.

Sidor