Hoppa till huvudinnehåll

bakning

  • Hemlagat och nygräddat är alltid godast - prova på Pauls tunnbröd

    09.06.2018 Mat och dryck

    Hemligheten ligger i mjölet av god kvalitet.

    Hemligheten ligger i mjölet av god kvalitet.

  • Att fira den nya studenten behöver varken vara svårt eller dyrt - så här ordnar du dimissionsfesten utan att få magsår och tomt bankkonto

    27.05.2018 Kultur och nöje

    Tips för dig som funderar hur du ska hinna med allt.

    Att fixa till dimissionsfest kräver planering och förberedelser men ska det behöva vara så överflödigt med femtielva sorter? Kan man göra det enklare för sig utan att pruta på festliga stämningen? Det bestämmer du själv.

  • Det stora tårtbygget - baka en tårta på höjden

    15.02.2018 Mat och dryck

    Hur du undviker att baka en sned tårta med grynig frosting.

    Hur du undviker att baka en sned tårta med grynig frosting.

  • Bröd med insektmjöl

    10.01.2018 Recept

    Den lättaste vägen att vänja sig med insekter i maten.

    Nu är det tillåtet att sälja och odla insekter också i Finland. Börja med mjuklandning - prova Strömsös syrsesemlor!

  • Strömsös söta julpudding

    24.11.2017 Recept

    Årets julkaka som du kan göra redan nu!

    Strömsös julpudding är en variant av den klassiska engelska julpuddingen. Den smakar extra gott serverad med goda ostar och en stor kanna hett te.

  • Större efterfrågan än utbud på närbakat bröd

    04.07.2017 Östnyland

    Efterfrågan på närbakat bröd är större än utbudet.

    Enligt köpmännen köper kunderna gärna närproducerat bröd. För de mindre bagerierna kan det ändå vara svårt att få sina bröd och bakelser sålda via matbutiker.

  • Bråda dagar på bagerierna

    01.06.2017 Österbotten

    Skolavslutningstider innebär mycket arbete för bagerierna.

    Skolavslutningstider innebär mycket arbete för bagerierna som ska baka och leverera tårtor och kakor till examensfester. Prinsess- och jordgubbstårtor är fortfarande populära medan smörgåstårtorna minskar.

  • Venezuela griper sockerbagare - mjölet måste användas till bröd

    17.03.2017 Utrikes

    Förbjudet att baka kakor i det ekonomiskt krisande landet.

    Den ekonomiska krisen i Venezuela tar sig utryck på allt mer makabra sätt. Den här veckan har fyra bagare gripits för att de har bakat kakor istället för bröd.

  • Sébastien Boudet sjunger surdegsbrödets lov

    14.01.2017 Österbotten

    Den fransk-svenske bagaren ledde kurs i Korsnäs.

    Att baka surdegsbröd är det klokaste sättet att förädla spannmål till mat. Det säger svensk-franske bagaren Sébastien Boudet, som den här veckan har lett en kurs i surdegsbakning i Korsnäs.

  • Pepparkaksbak med barn

    08.12.2016 Barn

    Att baka pepparkakor tillsammans är ett älskat julpyssel.

    Att baka pepparkakor tillsammans är ett älskat julpyssel.

  • Tårtor utöver det vanliga

    29.09.2016 Yle Fem

    Tobias Hamann-Pedersen inspireras av närmiljön

    Tobias Hamann-Pedersen har via vinst i en baktävling på dansk tv gjort sig känd som en riktig mästarkonditor. Nu har han fått sin egen programserie och ger sig ut i Europa för att låta sig inspireras av lokala recept och traditioner. Program som är mycket mer än bara läckra bakverk.

  • SLC vill ursprungsmärka restaurangmaten

    23.09.2016 Österbotten

    SLC har skickat skrivelse till minister Tiilikainen.

    Alla spannmålsbaserade livsmedel borde ursprungsmärkas, även på restauranger. Det kräver Svenska lantbruksproducenternas centralförbund (SLC) i en skrivelse till jordbruks- och miljöminister Kimmo Tiilikainen.

  • Han bakar en 25 meter lång tårta till Konstens natt i Vasa

    11.08.2016 Österbotten

    Abel Belay ville fira att Konstens natt fyller 25.

    Konstens natt i Vasa fyller 25 år och det ska firas med en tårta bakad på hela 2000 ägg. Kockstuderande Abel Belay ligger bakom idén. Han visste inte hur stort projekt han gav sig in på när han lovade baka den 25 meter långa tårtan, säger han.

  • Lakritsknäckebröd från Borgå förtjusar i Frankrike

    11.07.2016 Östnyland

    Johanna von Wright tillverkar knäckebröd i olika smaker.

    I Johanna von Wrights lilla knäckebrödsfabrik i Borgå tillverkas knäckebröd som skördar framgång bland franska restaurangägare. Knäckebröd med smaker av lakrits, fänkål och svartvinbär faller de franska gourmanderna i smaken.

  • Arbeta i restaurang- och storkök

    08.06.2016 Vetamix

    "Presentation av storkökets apparatur".

    I den här serien lär vi oss hur man använder olika köksredskap i storkök. I storköket bekantar vi oss med bland annat degblandare, tunneldiskmaskin och grönsaksskärare. Serien är i första hand riktad till yrkesutbildning inom kockbranschen.

  • Bageriernas bästa tid är nu

    03.06.2016 Österbotten

    Konfirmationer och skolavslutningar. Sen bröllop.

    Det är inte bara bråttom hos blomsterhandlarna just nu. Också bagerierna har mycket att stå i när de flesta ska ha tårtor till sina examensfester.

  • Kexklassiker blir inhemska igen

    29.04.2016 Inrikes

    Fazer köper varumärkena Domino, Jaffa och Fanipala.

    Fazerkoncernen köper varumärkena Domino, Jaffa och Fanipala och stärker därmed sin position på kexmarknaden.

  • Fastlagsdagar med backe och bullar

    07.02.2016 Arkivet

    Karneval, pulka och sexigt ätande av fastlagsbullar.

    Fastlagen är de tre dagar som kommer före den fyrtio dagar långa påskfastan. För dem som inte följer kyrkoåret är fastlagen dagar att åka pulka och frossa i bulla.

  • Baka en runebergskladdtårta i mikrovågsugn

    05.02.2016 X3M

    Är du sugen på runebergstårta men bageriet är stängt?

    Är du sugen på runebergstårta men bageriet är stängt? Misströsta inte - vi har lösningen!

  • Nu bakas rågbrödet helt och hållet av finskt rågmjöl

    27.12.2015 Inrikes

    Det är 15 år sedan det senast var möjligt.

    Nu kan finländarna äta rågbröd som är bakat helt och hållet på finskt rågmjöl. Det är 15 år sedan detta senast var möjligt.

Sidor